{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
AI Act: EU’s nye forordning om kunstig intelligens
Forordningen vedr. Kunstig Intelligens (AI Act) er et lovgivningsinitiativ fra EU, der sigter mod at regulere anvendelsen af kunstig intelligens (AI) inden for EU. Formålet med lovgivningen er at etablere klare retningslinjer og standarder for udvikling, implementering og anvendelse af AI-systemer.
Formålet med AI Act
AI Act har til formål at etablere en fælles juridisk ramme for både udviklingen og anvendelsen af AI-teknologier. Lovgivningen er designet til at adressere de udfordringer, der er forbundet med AI, og samtidig sikre plads til innovation og vækst på bæredygtig og ansvarlig vis. Sammenfattende er formålet:
Hvem påvirkes af AI Act
AI Act fastsætter præcise definitioner for de forskellige aktører, der er involveret i kunstig intelligens: udbydere, implementerer, importører, distributører og produktfabrikanter. Dette indebærer, at alle parter, der er engageret i udviklingen, anvendelsen, importen, distributionen eller produktionen af AI-modeller, vil kunne holdes ansvarlige.
På nationalt niveau er det op til de kompetente myndigheder for markedsovervågning at sikre, at AI-forordningen overholdes. Derudover har private aktører beføjelse til at angive klager til myndighederne, såfremt de identificerer AI-modeller, der ikke overholder reglerne i AI-forordningen. Desuden gælder AI-forordning også for udbydere og brugere af AI-systemer placeret uden for EU, hvis output produceret af systemet er tiltænkt brug inden for EU.
AI Act opererer med en såkaldt risikobaseret tilgang, der kategoriserer AI-modeller afhængigt af risikoniveauet. Dette ud fra logikken om jo mere skade teknologien kan påføre samfundet ved sin anvendelse, desto mere restriktive regler vil blive pålagt systemet eller applikationen.
Man skelner mellem følgende fire risikokategorier:
Digitaliseringsstyrelsen er blevet udpeget til at varetage rollen som national koordinerende tilsynsmyndighed for EU's AI-forordning.
Som led i regeringens digitaliseringsstrategi etablerer Digitaliseringsstyrelsen og Datatilsynet en regulatorisk sandkasse for AI, hvor virksomheder og myndigheder kan få adgang til relevant ekspertise og vejledning i AI-Act og GDPR , når de udvikler eller anvender AI-løsninger.
Forbud mod AI med uacceptabel risiko træder i kraft.
Forpligtelser for udbydere af generelle AI-modeller træder i kraft. Udbydere af generelle AI-modeller skal udarbejde og løbende opdatere teknisk dokumentation for deres AI-modeller. De skal give information til systemudbydere, der ønsker at integrere den generelle AI-model i deres systemer. Der skal implementeres en politik for overholdelse af EU-lovgivningen om ophavsret og relaterede rettigheder, og de skal offentliggøre en detaljeret oversigt over det indhold, der er brugt til træning af AI-modellen. Disse regler skal sikre, at udbydere af generelle AI-modeller opererer på en gennemsigtig måde, hvilket fremmer sikkerhed, ansvarlighed og overholdelse af juridiske standarder i hele EU.
Kommissionen implementerer en lov om eftermarkeds overvågning. Disse regler skal sikre, at højrisiko AI-systemer bliver nøje overvåget for at identificere og afhjælpe potentielle problemer eller risici, som kan opstå efter, at de er taget i brug
Forpligtelser for højrisiko AI-systemer, inklusive systemer inden for biometrik, kritisk infrastruktur, uddannelse, beskæftigelse, adgang til essentielle offentlige tjenester, retshåndhævelse, immigration og administration af retfærdighed træder i kraft.
Forpligtelser træder i kraft for visse AI-systemer, der er komponenter af de storskala informationssystemer etableret af EU-lovgivningen inden for frihed, sikkerhed og retfærdighed, såsom Schengen Informationssystemet.
Praktiske implikationer for virksomheder |
|
Denne artikel er udarbejdet med hjælp fra Bech-Bruun.