{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Danmark er et foregangsland indenfor digitale betalinger
Danmark er på mange punkter et foregangsland, når det kommer til betalinger. Vi ligger i toppen når det kommer til brugen af betalingskort, og koncepter som Mobilepay og Apple Pay supplerer de traditionelle fysiske betalingskort og gør de fleste betalinger i Danmark nemme og friktionsløse.
Dog er vi på andre punkter stadig bagud. Vi har som et af de eneste lande i Europa kontantpligt. Det betyder, at virksomheder er tvunget til at tage mod kontanter. I takt med at bankfilialer lukker eller bliver kontantløse, bliver udgiften og besværet ved håndtering af kontanter større for mange erhvervsdrivende. Der bliver længere til den nærmeste bank og køerne ved automaterne bliver længere. Denne byrde forsøger vi i Dansk Erhverv at lette virksomhederne for.
Kontantpligten
Kontantpligten fra 1984 gælder stadig – og Forbrugerombudsmanden håndhæver den. Pligten betyder, at alle butikker, der tager imod betalingskort, mobilbetaling og tilsvarende også skal tage imod kontanter, hvis der er personale i butikken, der betjener og tager imod betalingen. Der er ganske få undtagelser hertil, som kun i yderst begrænset omfang hjælper betalingsmodtagerne.
Kontantpligten giver ganske betydelige udfordringer for detailhandlen, restauranter, cafeer, spillesteder osv. Udfordringen består bl.a. i, at det er svært og dyrt at købe byttepenge, og komme af med dagens omsætning.
Kontantpligten er stærkt forældet. Hvis pligten ikke allerede fandtes, ville Folketinget aldrig indføre den, når man ser på den yderst begrænsede brug af kontanter vi har i dag. Set i det lys, bør pligten naturligvis afskaffes.
Kontanter er i en række situationer uforholdsmæssigt besværlige:
Dansk Erhverv mener, at det er på tide, at fjerne pligten til at skulle tage imod kontanter. Det skal være op til butikkerne selv at vurdere om der er et relevant behov for at modtage kontanter i forhold til hvad deres kunder efterspørger.
Læs Dansk Erhvervs holdning til kontantpligten.
Læs Dansk Erhvervs whitepaper om kontantpligten.
Betalingskort
Danmark er blandt de mest digitaliserede lande på betalingsområdet. I Danmark foregår 9 ud af 10 betalinger med digitale betalingsløsninger. Betalingskortet er fortsat den mest anvendte betalingsløsning.
Ønsker en butik at tage imod Dankort, så skal denne kontakte Nets, der ejer Dankort. Det er også Nets, der opkræver betaling for transaktionerne.
Læs mere om Dankort
Dansk Erhverv har oprettet et betalingsnetværk, der består af personer fra Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder, for hvem betalingstransaktioner er af særlig betydning. Gruppen erfaringsudveksler og giver Dansk Erhverv input til politiske emner omkring betalinger, herunder kortbetalinger (kreditkort og debitkort, internationale kort og Dankort), betalinger med kontanter, betalinger på nettet, FinTech, mobilbetalinger, Xpays, sikkerhed mv.
Læs mere om Dansk Erhverv Betalingsnetværk.
Robust betalingsinfrastruktur som en del af Danmarks kriseberedskab
I lyset af Danmarks høje digitaliseringsgrad på betalingsområdet har Dansk Erhverv understreget vigtigheden af et robust betalingsberedskab, især i krisesituationer, hvor den digitale infrastruktur kan svigte.
En rapport fra Betalingsrådet i juli 2024 viser, at mindst 82 % af borgere over 18 år, kan med et betalingskort foretage offline-betalinger i op til en uge, hvilket er essentielt for at opretholde basale forsyninger under kriser. Dansk Erhverv arbejder aktivt for at sikre klare hæftelsesregler og øget lagringskapacitet i betalingsterminaler, så detailhandlen kan modtage betalinger selv ved internetnedbrud.
Rådgivning om betalinger
Selve betalingen er oftest den “kedeligste” del af købet set fra forbrugernes side. Der kan imidlertid opstå en række spørgsmål og udfordringer for dig som sælger. Spørgsmål, der kan vedrøre alt fra indløsningsaftaler, indløsningspriser, svindel, sikkerhed og pligt til at modtage kontanter. Hos Dansk Erhverv får vi ofte spørgsmål om betalinger, og vi har derfor stor erfaring med at rådgive på dette område.
Hvad kan vi bl.a. hjælpe med?
Hvis du har spørgsmål, der vedrører betalinger, så kan Dansk Erhverv hjælpe dig.
Bliv klogere på online betalinger og hvordan du sikrer dig mod svindel med Dansk Erhvervs guides til online handel.
Læs mere om online handel og netsalg.