{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Butikskriminalitet
Selvom butikskriminalitet ikke hører til blandt de mest alvorlige forbrydelser, udgør den fortsat en væsentlig udfordring for detailbranchen. I 2024 modtog politiet 28.000 anmeldelser om butikstyveri – en stigning på 11 procent i forhold til 2023. Sammenlignet med 2022 er der tale om en stigning på hele 40 procent. Ud over de økonomiske konsekvenser påvirker butikstyverier også medarbejdernes trivsel og oplevelse af tryghed, da sådanne hændelser kan føre til både fysiske og psykiske belastninger. Derfor arbejder Dansk Erhverv tæt sammen med politiet og detailvirksomheder om at styrke forebyggelsen og skabe et tryggere arbejdsmiljø.
Crimestat
Dansk Erhverv har sammen med en række butikker i detailhandlen udviklet værktøjet Crimestat, som siden 2010 har indsamlet data til brug for forebyggelse af kriminalitet begået imod dansk detailhandel.
Crimestat består af ca. 37 virksomheder og organisationer med samlet 5.100 butikker tilmeldt som brugere af systemet. I dag står Crimestat-systemet for omkring 52 pct. af alle anmeldelser til politiet. Som bruger af Crimestat kan virksomheder effektivisere sagsgangene, når de registrerer butikskriminalitet, og når de foretager anmeldelser af butikstyverier til politiet. Som bruger får man også tilsendt relevante notifikationer om røverier og indbrud fra andre brugere af Crimestat.
Se Crimestats hjemmeside
Billeddeling
Folketinget har vedtaget lovgivning, der giver virksomhederne mulighed for at dele billeder af gerningsmænd via Crimestat. Dette kan især hjælpe til at bekæmpe organiserede bander og andre gengangere, der gentagne gange skaber problemer og usikkerhed i flere butikker i et bestemt område. Men en række restriktive regler har gjort denne billeddeling de facto umulig.
Dansk Erhverv kæmper for, at der findes en løsning på dette problem, og har derfor kontakt med Justitsministeriet for at få ændret reglerne, så virksomhederne kan bruge det værktøj, som de har fået.
TV-overvågning og lydoptagelse
Videoovervågning er et stærkt værktøj i kampen mod butikskriminalitet. Især i opklaringsarbejdet, men også som forebyggende værn. Men ofte oplever butikkerne, at politiet ikke får afhentet videomaterialet, inden det efter gældende regler skal slettes. Derfor kæmper Dansk Erhverv for, at virksomhederne skal have mulighed for at uploade videomateriale direkte til politiet i forbindelse med en anmeldelse. Det vil bidrage positivt til opklaringsarbejdet og lette ressourcer hos politiet, der ikke skal bruge mandetimer på afhentning af materialet.
Dansk Erhverv har i flere år arbejdet for at få klar hjemmel til brug af lydoptagelser i butikker som et supplement til videoovervågning. Ønsket har været at kunne dokumentere truende og grov verbal adfærd, som desværre er blevet mere udbredt siden coronatiden. Lydoptagelser kan både virke forebyggende og bruges som bevismateriale i sager om trusler og chikane. Derfor glæder Dansk Erhverv sig over, at Justitsministeren nu har imødekommet ønsket og tager initiativer på området.
Spionage
I forbindelse med den generelle ændring i verdenssituationen har trusselsbilledet, som Danmark står overfor, også ændret sig. Lande som Rusland og Iran har interesse i at få informationer om danske forhold, og det er ikke kun offentlige myndigheder og virksomheder inden for forsvars- og sikkerhedsbranchen, der skal være opmærksomme på dette.
Virksomheder, der ikke virker som det oplagte mål for spionage, kan ligge inde med oplysninger, der i den rigtige kombination og i de forkerte hænder kan bruges mod Danmarks sikkerhed. Derfor har Dansk Erhverv løbende kontakt til PET og formidler viden til og fra virksomhederne. Derudover arrangeres kurser, hvor PET kan tale direkte til virksomhederne og rådgive dem om, hvordan de bedst sikrer sig mod spionage.
Links til netværk