{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv Magasinet 01 | 2025
Af: Søren Willemoes Poulsen, Foto: Jakob Møller og Kasper Løftgaard
De færreste kan forestille sig en nat på gaden, når den bidende vinterkulde viser tænder. Men det er virkeligheden for 6.000 hjemløse borgere i Danmark. For dem er det ikke altid en mulighed at søge inden døre. Og temperaturer under frysepunktet kan i værste fald koste dem livet.
Derfor kan de hjemløse finde ly for natten i Kirkens Korshærs varmestuer. Men med begrænsede ressourcer kan det være svært for Kirkens Korshær at give alle en varm nat. Her kommer detailgiganten Jysk ind i billedet. For siden 2015 har virksomheden doneret liggeunderlag, soveposer og meget andet til de hjemløse, der kommer i Kirkens Korshærs varmestuer.
”Kirkens Korshær har kun begrænsede ressourcer til at hjælpe alle de nødlidende hjemløse. Derfor betyder det meget for os som organisation at have et samarbejde med Jysk, som gør, at vi i stedet kan bruge vores penge på blandt andet mad til borgerne, siger Jeanette Bauer, chef i Kirkens Korshær.
Kerneforretning og værdigrundlag
Det er ikke tilfældigt, at Jysk støtter netop Kirkens Korshær. For Kirkens Korshærs varmestuer har brug for de produkter, som Jysks kerneforretning er bygget op om, blandt andet soveposer, liggeunderlag og viskestykker. Det fortæller Åse Andersson, som er kommunikationsdirektør i Lars Larsen Group. ”Vi er en stor global virksomhed, og vi har et ansvar for at hjælpe, hvor vi kan. Det har altid ligget i vores dna. For Lars Larsen, der stiftede Jysk, kom selv fra trange kår. Samarbejdet med Kirkens Korshær stemmer rigtig godt overens med vores kerneforretning, og vi er glade for, at vores varer kan hjælpe nogle af de mennesker, der har det allersværest,” siger Åse Andersson.
”Samarbejdet med Kirkens Korshær stemmer rigtig godt overens med vores kerneforretning, og vi er glade for, at vores varer kan hjælpe nogle af de mennesker, der har det allersværest.” kommunikationsdirektør, Åse Andersson, JYSK
Kend din virksomhed
For de fleste NGO’er vil det være et sandt drømmescenarie at have et samarbejde, som Kirkens Korshær har med Jysk. Det er stabilt, langvarigt og så er det ikke mindst med til at løse NGO’ens mission. Men hvad skal der til for at gå fra drøm til virkelighed. Eller sagt mere direkte: Hvad skal en NGO gøre for at blive virksomhedernes favorit? Det spørgsmål bliver Dansk Erhvervs CSR-chef, Ellen Marie Friis Johansen, ofte stillet.
”Mit bedste råd er, at NGO’erne skal forsøge at etablere samarbejder med virksomheder, hvor kerneforretningen ligger tæt op ad NGO’ens mission,” siger hun og fortsætter: ”Det er også vigtigt, at NGO’erne indledningsvist formår at vise, hvordan et samarbejde vil gavne begge parter. Især hvis der er planer om at skabe et langvarigt samarbejde.”
Øg chancen for et samarbejde
Det er Åse Andersson fra Jysk enig i. Hun forklarer, at Jysk får mange henvendelser fra NGO’er, der gerne vil have støtte eller indlede et samarbejde. Dem, der har bedst chance for at få et ja, er dem, der har undersøgt virksomheden bedst og kan præsentere nogle gode argumenter for, hvorfor det lige er Jysk, de henvender sig til, hvad Jysk kan bidrage med, og hvad hjælpen betyder.
”Hvis du som NGO kan vise, hvilken betydning lige netop Jysks produkter eller økonomiske støtte får, så har du bedre chance for at indlede et samarbejde,” siger Åse Andersson.
Brug tid på forberedelse
I Kirkens Korshær er det også erfaringen, at god forberedelse øger chancen for et samarbejde. Medarbejderne i Kirkens Korshær bruger god tid på at undersøge de virksomheder, de gerne vil samarbejde med. Det kan eksempelvis være ved at tjekke virksomhedens CSR-strategi for at finde mulige indgangsvinkler og strategiske mål, som et partnerskab kan være med til at indfri, forklarer Jeanette Bauer.
”Et eksempel kan være, at virksomheden har et mål om at hjælpe udsatte familier. Det kan vi hjælpe med at indfri, fordi vi blandt andet arrangerer sommerture for udsatte familier. Virksomhedens donationen kan betyde, at flere udsatte familier kan komme med på tur,” siger hun og uddyber: ”Du skal næsten helt ned på kroner og ører kunne vise, hvordan du bruger støtten. Samtidig oplever vi også en stigende interesse for data, som virksomhederne kan bruge i deres ESG-regnskab.”
Hav styr på logistikken
Som NGO skal du også have styr på logistikken. Du skal have en konkret plan for, hvordan du får hjælpen ud til dem, der har brug for den. Ellers kan det være svært for virksomheden at se, hvorfor den skal støtte, fortæller Jeanette Bauer fra Kirkens Korshær.
I 2023 indledte Kirkens Korshær et samarbejde med Pepsi, der donerede en stor mængde produkter, som skulle sælges i Kirkens Korshærs butikker for at generere penge til NGO’ens arbejde. Fordi Kirkens Korshær har et stort centrallager, der kan modtage store mængder produkter, og en masse butikker, der kan afsætte dem, så var den mere end 100 år gamle NGO attraktiv for Pepsi: ”Jeg ved godt, at alle ikke kan trylle et centrallager frem, men man skal lægge en plan for, hvad man kan,” lyder det fra Jeanette Bauer.
Hold linjen varm
Beder man en række parterapeuter om at give et godt råd til, hvordan man vedligeholder et forhold, vil mange formentlig svare, at det er vigtigt at tale sammen. Det gælder også i et professionelt forhold, pointerer Jeanette Bauer.
“Et godt forhold kræver, at man dyrker relationen og holder linjen varm både i begyndelsen, men også når man som Kirkens Korshær og Jysk kan fejre fagligt tinbryllup,” siger Ellen Marie Friis Johansen.