{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
05. september 2023
For tredje år i træk har Dansk Erhverv kåret 25 kvindelige iværksættere, der alle har haft stor succes med at skalere deres vækstvirksomhed. Det har vi, fordi der skal skabes ligestilling i det danske iværksættermiljø, blandt andet når det handler om adgang til kapital. Her kan du møde en af dem:
Af Tine Østergård, Foto: Anne Kring
Bibi Stella Kirkegaard kendte alle grundene til, at banken ikke skulle låne hende penge til at stifte et krisecenter. Hun havde allerede fået nej af tre forskellige banker på grund af likviditetsgrad og andre hardcore tal, og nu stod hun i den fjerde tvivlende bank. Men hun var opsat på, at fjerde gang skulle være lykkens gang. Hun kiggede på bankmanden og sagde ”nej er ikke en mulighed. Fortæl mig i stedet, hvad der skal til for, at jeg kan låne penge.”
”Jeg skulle bare åbne et krisecenter, koste hvad det ville. Han lovede at kigge på det en ekstra gang og vendte efterfølgende tilbage og sagde, at han manglede 600.000 kroner for, at lånet kunne falde på plads. Tre dage senere ringede jeg tilbage og fortalte, at jeg havde skaffet en investering på 300.000 kroner fra en i mit netværk – og det var nok til, at lånet gik igennem,” siger Bibi Stella Kirkegaard og fortsætter:
”Det er en rigtig god lære: Når man opfører sig ordentligt, så kommer det en til gode, når man har brug for det. Jeg kendte investoren fra et tidligere bestyrelsesarbejde i en NGO, og han vidste, at jeg havde styr på tingene.”
For Bibi Stella Kirkegaard har det været vigtigt at spille med åbne kort over for alle parter i forbindelse med finansieringen. ”Jeg sendte en mail til min bank, revisor og investorer, hvor jeg skrev, at de havde tilladelse til at tale med hinanden, uden at jeg var inde over. Jeg havde det sådan: Make it work, vi skal have åbnet det krisecenter.”
Tre millioner og en affære
Det har imidlertid ikke været uden udfordringer at make it work. Bibi Stella Kirkegaard har oplevet bump på vejen, som hun helst havde været foruden. Det gælder eksempelvis den mand, der tilbød hende en investering på tre millioner kroner, hvis de samtidig kunne indlede en affære. ”Hvordan jeg reagerede? Jeg sagde nej tak og hjalp ham med perspektiv på hans forslag. Det harmonerede jo ikke med, at projektet handlede om at støtte kvinder.
Desuden er han så heldig, at vi lever i Danmark, så han kan blive skilt eller leve i et åbent forhold efter aftale med sin partner. Jeg dømmer ikke. Men at sætte affæren som forudsætning for pengene er ikke okay. Tænk, at han troede, at jeg ville risikere at bygge min livsdrøm på løgne og kviksand, jeg bliver helt paf, altså.”
Det lykkedes dog hurtigt Bibi Stella Kirkegaard at finde en anden investor. ”Jeg fik anbefalet en investor, som var superordentlig. En hardcore ejendomsinvestor. Jeg tilbød ham at få procenter i min virksomhed, men han kiggede bare på mig og sagde: Lad dog være med at give din virksomhed væk. Det er din drøm, ikke min. Jeg låner dig penge, fordi jeg tror på dig og idéen.”
Og idéen blev til virkelighed. I 2021 slog Bella Vista Krisecenter dørene op.
”Alt det, jeg drømte om”
For Bibi Stella Kirkegaard er åbningen af Bella Vista Krisecenter en drøm, der går i opfyldelse.
”Jeg får stress af at arbejde mandag til fredag klokken 8-16. Men hvis jeg skal stå til rådighed 24/7 for min egen virksomhed, uden fast arbejdstid, så stresser det mig ikke. Jeg har en form for iværksætterhjerne.”
Men det skulle ikke være en hvilken som helst virksomhed. Det skulle være et krisecenter, der bygger på en helhedsorienteret tilgang til kvinder og børn.
Man tager et valg, indtil man tager et nyt
Nu er Bibi Stella Kirkegaard kåret som en af 25 kvindelige iværksættere, du bør kende. ”Hvad det betyder for mig? Det er dejligt at kunne være med til at inspirere andre kvinder til at hoppe ud i det. Jeg lærte noget meget klogt engang: Man tager et valg, indtil man tager et nyt. Selvom man har valgt en vej, kan man bare vælge en ny, hvis det giver mere mening i livet. Læring og erfaring, uanset branche, er aldrig spildt, og det er noget, du bygger videre på.”
”Jeg vil også gerne vise, at man kan lede en succesfuld virksomhed og stadig have et feminint udtryk i både personlig stil og form. Jeg har ikke noget brændende ønske om at viderebære idéen om, at jakkesæt og opsat hår er seriøs ledelse. Ledelse og iværksætteri kræver handlekraft, men hvem siger, det ikke er feminint?”
• 2023: Udnævnt som en af 25 kvindelige iværksættere, du bør kende.
• 2020-: Stifter og direktør, Bella Vista Krisecenter
• 2006-2021: Stifter og leder, Partnership for Good, erhvervsmeditation, neuropsykologi og gode vaner.
• 2016-2019: Bestyrelsesmedlem, NGOen United United
• 2017-2019: Leder, Aktivitetshus for kriminalitets- og bandetruede unge
• 2018-2019: Medarbejder på krisecenter
• 2015-2019: Mentor for unge kriminalitets- og bandetruede unge
• 2017-2018: Medarbejder på psykiatrisk døgninstitution for unge
Bibis 3 bedste iværksætterråd
1. Lav en god strategi
Det gælder især i forhold til investorer. Her skal du på forhånd have lavet en master, hvor du forklarer din vision. Succes kan altid forberedes. Herefter beder du om et møde med de investorer, du er interesseret i. Hvis de siger nej til mødet eller investeringen, så er det kun et forhandlingsgrundlag. Det er ikke et personligt afslag. Husk, at du aldrig skal spørge dine favoritter først. Start med at række ud til de investorer, som du selv er i tvivl om. For i samtalen og deres begrundelse for at takke nej er der meget læring. Det kan du bruge, når du går efter de investorer, som du rigtig gerne vil have.
2. Få en erhvervsmentor, der kan give sparring
Det har jeg selv haft i andre sammenhænge. Jeg mødte min erhvervsmentor i en legetøjsbutik. Han så meget corporate ud. Jeg var ved at åbne min første virksomhed og spurgte, om han ville give sparring. Han gav mig et rigtig godt råd: Du skal ikke have dit produkt 100 procent klar, når du går ud til de første kunder. Jeg lover, at du alligevel kommer til at tilpasse produktet. Kom nu bare ud over rampen.
3. Pas på dig selv
Mediter, få spist, få sovet, få trænet. Hop ikke over, hvor gærdet er lavest, når det gælder din fysiske og mentale sundhed. Du skal holde på den lange bane.