Gennem en blanding af studie- og importtur får de danske virksomheder indsigt i hele processen fra den friskhøstede kaffebønne til de færdigbryggede kenyanske kaffebrands med muligheden for at kunne indgå aftaler om indkøb og import til Danmark. Deltagerne får dels et solidt fagligt indblik i fremtidens kenyanske kaffe og dels nye, lokale leverandørkontakter, der kan sætte dem i stand til at forbedre deres kaffeudvalg og kaffevirke i forhold til danske forbrugere.  

Programmet for importfremstødet er udarbejdet af Coop’s kaffeambassadør Søren Sylvest. Dansk Erhverv er super glad for at invitere alle danske kaffevirksomheder og potentielle kaffeimportører med på denne spændende tur til et af verdens førende producentlande. Søren Sylvest har opbygget et stært lokalt kaffenetværk i Kenya, der danner grundlag for programmet nedenfor.

Søren har desuden ansvar for samarbejdet med Coops risteri i Kenya - African Coffee Roasters - og har i mange år arbejdet med at bringe speciel kaffe til Danmark. Han var den første formand i ”SCA Danmark” (Specialty Coffee Association) i en femårig periode, der kastede flere Barista-verdensmesterskaber (WBC) af sig til Danmark.

Dansk Erhverv anbefaler deltagerne at benytte sig af det priseffektive grupperejse-tilbud fra rejsebureauet BCD, som der er linket til nedenunder programmet. Det er naturligvis kun et tilbud, men et godt tilbud for flybillet og hotel. Den fælles gruppe transport i Kenya kan kun tilbydes til og fra hotellet i BCD's rejsetilbud.

Såfremt der ikke kommer det fornødne antal tilmeldinger til turen inden den 4. februar, vil det ikke være muligt at gennemføre fremstødet og tilmeldte personer vil i så fald selvsagt få deres deltagergebyr tilbage.

Program

Søndag den 27. februar 2022

06:00

Udrejse fra København (KLM)

22:00

Ankomst til JKIA Nairobi

00:00

Forventet ankomst til Park Inn Radisson Nairobi Westlands

Park Inn Radisson Nairobi Westlands er et udmærket hotel, der ligger med gode trafikale forbindelser til programaktiviteterne i Ruiru og på Mount Kenya.

 

Mandag den 28. februar 2022 -
Nairobi Coffee Exchange, Coffee Board of Kenya og Spring Valley Coffee

 

Kaffebørs og Kaffebar

08:30

Afgang med bus fra hotellet

10:00

Nairobi Coffee Exchange

Intro og indblik til auktionsrum og dagens auktioner

12:00

Frokost

13:00

Coffee Board of Kenya

Introduktion til Kenya kaffeindustri inkl. handels- og klassifikationssystem

15:00

Busafgang til kaffemøde på Spring Valley Coffee

16:00

Eftermiddagskaffe med kaffe-entrepreneuren Ritesh Doshi,

der ejer Spring Valley Coffee, som er en af Nairobis førende risteri- &

kaffebarsvirksomheder.

Sted: Spring Valley Kaffebar i Spring Valley – the original

18:30

Fælles middag på hotellet

 

Tirsdag den 1. marts 2022 –
Sucafina Kenya

 

Yadini Estate og nabo farme i nærheden, Ruiru

08:30

Afgang med bus fra hotellet

09:30

Velkommen og kort præsentation af Sucafina Kenyacof

10:00

Rundtur på Yadini Coffee Estate

12:00

Frokost i form af medbragt sandwich fra hotellet

13:00

Ngewa-Komothai farmers - vi møder speciality kaffebønder, small estates.
Deres kaffe cuppes onsdag i cupping lab.

16:00

Retur til hotellet, aften fri

 

Onsdag den 2. marts 2022 –
Sucafina Kenya

 

Kaffeproduktion & Cupping

07:00

Afgang med bus fra hotellet

09:00

Kahawa Bora Millers, Thika

Indblik i kvalitet og proces efter farm og wetmill før eksport.

12:00

Frokost i form af medbragt sandwich fra hotellet

13:00

Cupping & importdialog Sucafina Lab, Ruiru

Cupping af forskellige Kenya-kvaliteter bl.a. fra Ngewa-Komothai,
Inkl. den første øko-certificerede kaffe fra Trace Kenya økoprojekt

18:00

Retur til hotellet, aften fri

 

Torsdag den 3. marts 2022 –
Dormans Kenya

 

Dormans farm tour – heldagstur

07:30

Afgang med bus fra hotellet

Mchana Estate – besøg på Kenyas største kaffefarm med 450 hektar kaffemarker, 200 faste medarbejdere og høje ambitioner på kvalitet

Wetmill – høsten er forbi, men wetmill giver forståelse for vigtige trin i efterhøstproces

Dormans Facility Tour med indblik i både grøn bønne-eksport og risteri på det lokale marked

Dormans experimental farm med fokus på fremtidens kaffesorter, udfordringer og muligheder

18:30

Fælles middag på hotellet

 

Fredag den 4. marts 2022 –
Dormans Kenya

 

Dormans Headquarter med oplæg og cupping

08:00

Afgang med bus fra hotellet

09:00

Cupping og importdialog hos Dormans HQ cupping lab i Ruiru og oplæg om Nairobis Speciality Coffee scene

13:00

Frokost på Coffee and Bagels – Exceptionel Brew Bar med fokus på håndbryg, minus espressomaskine                   

15:30

Connect Coffee – kaffebar, kaffeskole og risteri på taget

17:30

Farewell Drink på hotellet

19:00

Afgang Lufthavn

23:59

Hjemrejse fra JKIA Nairobi over Amsterdam til København

 

Lørdag den 5. marts 2022

12:00

Ankomst i København lørdag ved frokosttid

 

Link til rejsetilbud: https://bcdme.qondor.com/ParticipantWeb/Registration/19559

Med hensyn til eventuelle corona-relaterede rejserestriktioner i forhold til Kenya gælder Udenrigsministeriets rejsevejledning, der kan ses her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/kenya/ P.t. gælder det, at alle indrejsende over 18 år skal fremvise dokumentation for færdigvaccination ved både ind- og udrejse. Herudover skal alle rejsende uanset vaccinations- immunitetsstatus kunne fremvise en negativ PCR-test, som er maks. 72 gammel ved indrejse til Kenya.

Hvis du ønsker deltagelse efter tilmeldingsfristen bedes du kontakte Michael Bremerskov på mje@danskerhverv.dk.

Kontakt

Kursus- og eventafdelingen

33746072KURSUS@DANSKERHVERV.DK
EU og International

Michael Bremerskov Jensen

Fagchef for Global Markedsudvikling
Medarbejderprofil