{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv - november 2022
Virksomhederne bør forholde sig til hvilken omgangstone og adfærd, der er acceptabel eller uacceptabel på arbejdspladsen, herunder i forbindelse med sociale arrangementer. Virksomhederne skal også forholde sig til, hvordan de vil håndtere sager, hvor seksuel chikane har fundet sted.
Dansk Erhverv anbefaler, at virksomhederne tager initiativ til en dialog om, hvor grænsen går på arbejdspladsen. Til at tage den dialog har Danske Erhverv sammen med de øvrige arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer og i samarbejde med Arbejdstilsynet udviklet et dialogværktøj, der er en del af kampagnen ”Hvor går grænsen?” og ”Din grænse”.
Dansk Erhverv giver her nogle gode råd til ledelsesmæssige fokusområder i forebyggelsen af og håndteringen af seksuel chikane:
Forebyggelse og håndtering af seksuel chikane – ledelsesmæssige fokusområder. At forebygge og håndtere seksuel chikane på arbejdspladsen er et fælles ansvar. Medarbejderne har ansvaret for at udvise en respektfuld adfærd over for hinanden samt at respektere, at grænser kan være forskellige. Ledelsen og den enkelte leder spiller dog en stor rolle i dels at skabe en kultur, hvor seksuel chikane ikke er acceptablet og dels at sætte ind over for krænkende adfærd. Gode råd til at forebygge og håndtere seksuel chikane:
|
Politik til forebyggelse af seksuel chikane
Dansk Erhverv anbefaler, at virksomhederne udarbejder en personalepolitik, som kan bidrage til at forebygge seksuel chikane og seksuelle krænkelser, herunder håndtering af sagerne. Her kan du finde Dansk Erhvervs bud på en personalepolitik, som forebygger seksuel chikane på arbejdspladsen.
Redskaber som kan anvendes
Handelsvirksomheder, der er arbejdsgivermedlemmer i Dansk Erhverv og deres medarbejdere kan anmode om organisationernes bistand i spørgsmål om forebyggelse og problemløsning i sager om bl.a. seksuel chikane. Ved behov for bistand kan Dansk Erhvervs samarbejds- og HAST-konsulenter kontaktes.
Til brug for virksomhedernes dialog om, hvor grænsen går på deres arbejdsplads, har arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet i fællesskab som ovenfor nævnt lanceret kampagnerne ”Hvor går grænsen?” og ”Din grænse”. Til kampagnerne er der produceret film og udviklet et dialogværktøj, som skal være med til at gøre det nemmere at tale om og forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen.
Arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet har også udarbejdet en folder med anbefalinger til, hvordan man kan forebygge og håndtere seksuel chikane på arbejdspladserne. Hent folderen her: Anbefalinger om forebyggelse og håndtering af seksuel chikane
Folderen kan bruges i forbindelse med uddannelse af de medarbejdere, der skal forebygge og håndtere eventuelle henvendelser om seksuel chikane.
Man kan også finde inspiration i materiale fra Branchefællesskaberne for arbejdsmiljø, herunder et faktaark om mobning og seksuel chikane på kontor: Fakta om mobning og seksuel chikane