{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
08. juni 2021
Titandioxid (E171) er et hvidt farvestof, der anvendes til farvning af bl.a. slik, dressinger og kageglasur. Tilsætningsstoffet blev godkendt i EU før 2009, og tilhører derfor den gruppe af stoffer, som den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) gennem de seneste år har revurderet sikkerheden af.
Titandioxid er blevet vurderet af EFSA i både 2016 og 2018 i takt med, at der er publiceret yderligere videnskabelige data om stoffet. Begge gange blev tilsætningsstoffet vurderet som sikkert at anvende i fødevarer, men samtidig fremhævede EFSA også behovet for yderligere toksikologiske data. I marts 2021 udkom EFSA’s nyeste videnskabelige udtalelse om titandioxid, og heri konkluderes det nu, at tilsætningsstoffet ikke er sikkert at anvende til fødevarer. Dette er en sejr for Europa-Parlamentet, som sidste år protesterede mod EU-Kommissions udkast til nye specifikationer for titandioxid, og opfordrede Kommissionen til at fjerne stoffet helt fra EU-listen over tilladte tilsætningsstoffer til fødevarer. I Frankrig har tilsætningsstoffet været midlertidigt suspenderet til brug i fødevarer siden 2020.
Hvad skal der ske nu?
EFSA’s opgave er at vurdere risikoen ved forskellige potentielle farer i fødevarekæden, men det er EU-Kommissionen, som på baggrund af disse risikovurderinger, skal beslutte, hvordan risici skal håndteres. Det er således nu op til EU-Kommissionen at tage en beslutning om den fremtidige brug af titandioxid i fødevarer. Beslutningen forventes til september.
Se EFSA’s seneste videnskabelige udtalelse om titandioxid (E171) fra 2021.