{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
23. november 2022
Gode arbejdsgange (GAG), også kaldt god hygiejnepraksis, god fremstillingspraksis (GMP) eller gode rutiner, er en del af en fødevarevirksomheds egenkontrolprogram.
Gode arbejdsgange er nødvendige på de områder i en fødevarevirksomhed, hvor aktiviteterne ikke udgør nogen direkte risiko for, at folk bliver syge af maden.
Eksempler på områder, hvor man skal have gode arbejdsgange i sin egenkontrol:
De fleste gode arbejdsgange kan være mundtlige, men der er gode arbejdsgange, hvor der er krav om skriftlighed, hvis de er afgørende for, om en risikofaktor kan blive kritisk for fødevaresikkerheden.
Gode arbejdsgange, der skal beskrives skriftligt, kan fx være:
Alle medarbejdere skal kende til de gode arbejdsgange indenfor deres område
Rengøringspersonalet skal fx kende de gode arbejdsgange for rengøring, og medarbejdere der håndterer bake-off, skal kende de gode arbejdsgange for optøning af bake-off produkter på køl.
Ligeledes skal alle ansatte kende virksomhedens retningslinjer for personlig hygiejne, og virksomhedens ansvarlige skal kende alle virksomhedens gode arbejdsgange. Hvis Fødevarestyrelsen kommer på kontrolbesøg, skal medarbejderne kunne redegøre for de gode arbejdsgange, der er relevante for dem.
I store virksomheder er ansvaret for de enkelte områder ofte fordelt på ledere af de forskellige afdelinger – f.eks. grøntafdelingen, bageriet og delikatessen i et supermarked. De enkelte ledere skal kende alle de gode arbejdsgange indenfor deres område.
Læs mere om Gode arbejdsgange er en del af din egenkontrol på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Læs Vejledning om egenkontrol i fødevarevirksomheder på Fødevarestyrelsens hjemmeside.