Gemt

Amazon kommer til Danmark..

06. oktober 2022

Tirsdag d. 15. november kommer en delegation fra Amazon til Danmark og holder et eksklusivt seminar i samarbejde med Dansk Erhverv og Incubeta Maze-One. Det kan være et tegn på, at den amerikanske e-handelsgigant nærmer sig en dansk åbning, vurderer Niels Ralund fra Dansk Erhverv. 

I flere år har rygtemøllen kørt flittigt; Hvornår ville Amazon gå ind på det danske marked med en dansk butik? 

Spekulationerne toppede, da giganten åbnede i Sverige, men der skete intet i Danmark, og siden har der været nogenlunde stille. 

Indtil nu. 

Tirsdag d. 15. november afholder Dansk Erhverv i samarbejde med konsulenthuset Incubeta Maze-One nemlig et eksklusivt event, hvor en delegation fra Amazons skandinaviske afdeling vil holde oplæg. Amazon-folkene vil blandt andet gøre deltagerne klogere på de strategiske mål for Amazon, potentialet, hvordan man kommer i gang, hvordan man får succes og hvordan man bruger Amazon til e-eksport.

Du kan blandt andet møde chefen for det nordiske Amazon team  samt udvalgte medarbejdere fra Luxembourg teamet med Head of Export Nadim Bousamra.

Ulrik Grevenkop-Castenskiold fra Incubeta Maze-One vil give eksempler på virksomheder, der har klaret sig godt på Amazon. 

Charmeoffensiv? 

I Dansk Erhverv er Niels Ralund utrolig glad for, at Amazon kigger forbi. 

”Amazon giver nogle muligheder som salgsplatform og nogle store udfordringer som konkurrent. Derfor er det både spændende og relevant for vores medlemmer at høre om det. Og når det kommer fra hestens egen mund, så bliver det jo endnu bedre” 

Kan besøget bruges til ”andet” end information fra Amazon. Er det et tegn på, at de snart åbner i Danmark?  

”Vi kommer jo rent lavpraktisk tættere på en åbning hver dag, men jeg ser deres ønske om at holde et event som et tegn på, at de i hvert fald ikke har glemt os, og at de måske forsøger at gøre deres hoser grønne. Jeg vil mene, at vi er kommet et godt stykke tættere på en dansk åbning.”  

Har du tænkt dig at spørge dem, hvornår de åbner? 

”Ja, selvfølgelig, men jeg forventer ikke, at de giver mig et specielt brugbart svar.” 

”Til gengæld forventer jeg, at de kommer med mange andre brugbare informationer, som vores medlemmer kan bruge, og derfor vil jeg også opfordre til at få booket en billet.” 

Tilmeld dig eventet her – det er gratis for medlemmer.  

Se vores Amazon-guides og læs vores artikler om den amerikanske gigant

Kontakt

Digital Handel

Jens Wedenborg

Chefkonsulent
Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil