{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
14. februar 2023
Turismevirksomhederne kunne sidste år bryste sig af en kedelig rekord. I 2022 var der nemlig rekordmange konkurser blandt virksomhederne inden for disse erhverv, hvor særligt antallet af konkursramte restauranter slog rekord.
Dansk Erhverv vurderer, at det særligt er restauranter, der har optaget lån under coronakrisen, der har måttet dreje nøglen om.
”Stigende priser på energi og fødevarer har givet røde tal på bundlinje hos mange restauranter. Det, sammen med regningen fra coronapandemien, præger lige nu konkurstallet – også ind i januar 2023, hvor konkurserne i restaurantbranchen ligger højere end normalt,” siger Lasse Fridberg Bilstrup, chefkonsulent i turisme, oplevelse og kultur Dansk Erhverv.
Solidt forbrug på rejser og oplevelser
2022 bød ikke kun på en rekord i konkurser, men også på rekordmange turister og et stigende forbrug på rejser, spisesteder og underholdning, viser omsætningstallene ifølge Nationalbanken.
”Danskerne har spist ude i stor stil, og der var godt med turister sidste år. De restauranter, der ikke har kunne justere deres priser og omkostninger, har mødt udfordringer. Dem, der har klaret sig godt, har evnet at tilpasse sig de ændrede forbrugsvaner, hvor visse segmenter har skåret ned i forbruget på bl.a. dyre dråber i glasset og retter på menukortet,” siger Lasse Fridberg Bilstrup.
Tal fra Nationalbanken viser, at kortomsætningen på danske restauranter og barer steg fra indeks 85 i 2021 til 122 i 2022, hvor 2019 er basisår.
Kortomsætningen dækker over værdien af alle transaktioner foretaget i Danmark med såvel danske som udenlandske betalingskort, både i fysiske forretninger og i internethandlen. En del af fremgangen er naturligvis også drevet af de stigende forbrugerpriser.
Graf herunder viser konkurser i aktive virksomheder. Det er virksomheder, der minimum har 1 fuldtidsansat og/eller omsætter for 1 mio. kr.
Dansk Erhverv forventer ny bølge af konkurser i 2023
Netop offentliggjorte data fra Danmarks Statistik viser, at der var 274 konkurser blandt aktive virksomheder i januar. Det er en stigning på hele 19,2 pct. i forhold til december 2022. Man skal dog huske på, at antallet af konkurser normalt svinger ganske meget fra måned til måned. Ser vi i stedet på antallet af konkurser i perioden fra august-oktober til november-januar, så har der kun været en stigning på 0,2 pct.
De seneste måneders mere stabile udvikling i antallet af konkurser skal primært ses i sammenhæng med, at den kraftige rekyl, vi så i antallet af konkurser efter coronakrisen, nu har raset af. Da coronakrisen ramte, blev markedsøkonomien sat på pause, hvilket betød at antallet af konkurser i en periode lå kunstigt lavt. Der har derfor ligget en ubetalt ”konkursregning” efter coronakrisen, som i store træk er blevet afviklet i løbet af 2022.
Ser vi fremad, så forventer Dansk Erhverv desværre en ny bølger af konkurser, der i højere grad kan tilskrives inflationskrisen. Flere virksomheder er i øjeblikket presset af stigende omkostninger til energi, renter og andre produktionsinput. Dertil er efterspørgslen blandt forbrugerne desværre også begyndt at falde.