; ;
Gemt

EU’s forordning om skovrydning er vedtaget og gælder fra udgangen af 2024

27. juni 2023

EU’s forordning om skovrydning (EUDR) blev vedtaget i slutningen af juni 2023. Den får konsekvenser for et bredt udsnit af virksomheder i EU, der handler med palmeolie, soja, kakao, kvæg, tømmer, naturgummi og kaffe – samt afledte produkter, fx chokolade, bøger og læder.

 

Fra 30. december 2024 skal store virksomheder være klar til at efterleve EU’s forordning om skovrydning (EUDR). Det betyder, at store virksomheder, der eksporterer, importerer og samhandler forordningens relevante råvarer (palmeolie, soja, kakao, kvæg, tømmer, naturgummi og kaffe) skal have interne due diligence-systemer klar til at dokumentere, at de råvarerne ikke har medført skovrydning i produktionslandet, samt at de er produceret i overensstemmelse med produktlandets relevante lovgivning. Fra 30. juni 2025 skal SMV- og mikrovirksomheder efterleve forordningens krav. For SMV-forhandlere gælder det, at man indsamler information om varen, man køber samt få adgang til varens due diligence-bevis.

Kontakt fødevarepolitisk chef, Saoirse Andersen på sme@danskerhverv.dk, hvis du er interesseret i at modtage seneste mailnyt om EUDR fra Dansk Erhverv.

Dyk ned i Dansk Erhvervs side om bæredygtighed og samfundssansvar, herunder global, ulovlig skovrydning: Ansvarlige produkter og leverandørkæder (danskerhverv.dk)

FAQ
Kommissionen har udgivet en FAQ, der svarer på spørgsmål om bl.a. sporbarhed, scope, forordningens forpligtelser, definitioner, due diligence og benchmarking & partnerskaber. Kommissionen vil på et senere tidspunkt udgive konkrete guidelines. Du kan finde FAQ’en her: FAQ - Deforestation Regulation.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Anders Kroman Liin

Politisk konsulent