{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
28. marts 2023
En butik i Danmark må som udgangspunkt ikke takke nej til en forbrugers betaling foretaget med kontanter i danske kroner. Kun i aften- og nattetimerne kan butikker sige nej tak. Samtidig må butikken heller ikke tage imod betalinger på 20.000 eller over foretaget i kontanter. Det følger af lov om betalinger sammenholdt med hvidvaskloven.
Det er besværligt at få fat i byttepenge grundet det stadig faldende antal bankautomater og decideret problematisk at komme af med større mængder kontanter, da antallet af bankfilialer med kontantkasser er endnu lavere. Nogle banker har kun kontantkasser i Aarhus, Odense og København, hvilket tvinger mange erhvervsdrivende til at køre langt eller investere i dyre kontanthåndteringsaftaler.
Besværet med at komme af med kontanter i banker kan friste virksomhederne til at samle kontanter sammen over længere tid, for kun at køre i banken når beløbet er så stort, at man ikke længere kan forsvare at ligge inde med det, eller når man skal bruge pengene til at købe nye varer for. Det kan imidlertid give anledning til nye problemer. Forsikringen dækker typisk ikke tyveri af kontanter fuldt ud, hvorfor man skal sikre, at kontanterne er meget sikkert opbevaret. Derudover vil banken typisk være kritisk, hvis du kommer med meget store mængder kontanter – også selvom du fuldt ud kan dokumentere, hvor pengene stammer fra. Banken kan derfor vælge at afvise at tage imod større mængder af kontanter, og de kan tilmed vælge at politianmelde dig for hvidvask, hvis de har en bekymring om, hvor pengene stammer fra.
En måde nogle virksomheder håndterer dette, er ved at bruge kontanterne til indkøb af nye varer. Det kan spare dem op til flere lange ture til en bankfilial med kontantkasse. Dette er dog blevet yderligere besværliggjort i 2021, hvor kontantforbuddet blev sænket til 20.000 kr. Det betyder, at virksomhederne ikke kan købe varer for større beløb end 19.999 kr.
Overtrædelse af kontantforbuddet i hvidvaskloven straffes med bøde, der for hver lovovertrædelse som udgangspunkt udgør 25 % af det beløb over beløbsgrænsen, der er modtaget, dog mindst 10.000 kr. pr. overtrædelse.
Virksomheder der har betjent salg til forbrugere og tager imod elektroniske betalingsmidler skal tage imod kontanter i tidsrummet fra kl. 08.00 til kl. 22.00.
Der kan siges nej tak til kontanter efter kl. 20.00 og frem til kl. 08.00 hvis man har butik i et af de områder der fremgår af Erhvervsministeriets liste over røveriudsatte områder.
Salg mellem erhvervsdrivende er ikke underlagt en forpligtelse til at tage imod kontanter.
Festivaler og andre midlertidige begivenheder, der foregår én gang om året og af maksimalt 14 dages varighed inden for et fysisk afgrænset område kan sige nej tak til kontanter.
En erhvervsdrivende må maksimalt modtage 19.999 kr. i kontanter i en handel. Ved handler der overstiger 19.999 kr. skal beløbet der overstiger den fastsatte sats betales elektronisk, alternativt skal hele beløbet betales elektronisk.
Der er ikke en øvre grænse for, hvor meget en erhvervsdrivende maksimalt, over en længere periode, må modtage i kontakter. Begrænsningen går alene på den enkelte handel, hvor grænsen er 19.999 kr. Her skal man være opmærksom på, at flere køb fra samme person/erhvervsdrivende kan anses som én samlet handel, f.eks. ved ratebetalinger.