{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
30. november 2023
Fakta om samarbejdet mellem Konsido og Aarhus Kommune |
|
Kunstig intelligens og grøn omstilling er to af tidens største, politiske prioriteter. Virksomheden Konsido har specialiseret sig i at kombinere ambitionen om en grønnere fremtid med AI. Det er både værdifuldt for samfundet som helhed og for bl.a. kommunerne, som får redskaber til at arbejde med konkrete, klimafremmende initiativer.
”Vi er en virksomhed, der gerne vil gøre en forskel i den måde, vi begår os på i samfundet. Den ambition kræver data og innovation, og det er det, vi kan levere”, fortæller Thomas Schultz, der er stifter og CEO i Konsido.
Data om forbrugsadfærd kan hjælpe klimaindsatsen på vej i Aarhus kommune
Samarbejdet mellem Konsido og Aarhus Kommune startede i 2021, fordi Thomas Schultz rakte ud til Aarhus Kommune for at finde nogle i hans netværk, der kunne hjælpe med data og opbygge de første prototyper på, hvordan AI kunne bruges til at fremme klimainitiativer. Dengang var samarbejdet med Aarhus Kommune ikke formaliseret, men det stod hurtigt klart, at der var et stort potentiale:
”Vi startede faktisk fra ingenting, men Aarhus Kommune blev med tiden vores første kunde. På den måde gik vi fra at tale om, hvordan AI kunne bruges til at mindske kommunens klimaaftryk, til et egentligt kommercielt samarbejde”, fortæller Thomas Schultz.
Konkret leverer Konsido databehandling til Aarhus Kommune, som kan tegne et billede af, hvor der skal laves nogle indsatser på klimaområdet. Udgangspunktet er et ønske om at bakke klimaindsatsen op med data, så kommunen får en databaseret tilgang til at arbejde med forbrugsbaserede CO2-udledninger.
Det betyder, at Konsido får adgang til kommunens fakturadata om forbrugsadfærd, der derefter behandles af Konsido og giver Aarhus Kommune et bedre afsæt til at træffe politiske beslutninger om, hvor der skal sættes ind for at reducere klimaaftrykket:
”I vores samarbejde med Konsido kan vi få et ret klart billede af, hvor det er nødvendigt at sætte ind på vores klimahandling med data i ryggen. Det har vi ikke kunne før. Langt henad vejen har det tidligere mest været ’synsninger’ og holdninger til, hvad det er, vi skal give os i kast med”, fortæller Jeppe Deleuran Kristensen fra Aarhus Kommune og bliver suppleret af sin kollega Rasmus Lillelund Lovring:
”Vi kan komme helt ud på den enkelte skole, børnehave eller plejehjem. På den måde får skolelederen også et indblik i sit forbrugsaftryk på økonomi og klima, der er samtænkt. Det er værdifuldt, fordi vi giver den lokale ledelse mulighed for at tage del i klimaindsatserne”, siger Rasmus Lillelund Lovring.
Innovation er alfa og omega til at udvikle på hinandens løsninger
Både Konsido og Aarhus Kommune italesætter samarbejdet som et makkerskab mere end et formelt partnerskab. Det skyldes, at de også hjælper hinanden med at udvikle nye værktøjer og indsatser til at reducere klimaaftrykket.
Som eksempel kan nævnes, at de med jævne mellemrum holder fælles workshops, hvor de udvikler på databehandlingen af forbrugsadfærden i kommunen, udarbejder pejlemærker med opgavebeskrivelser og hjælper hinanden med at optimere arbejdsgange for at gøre data mere effektivt og retvisende.
”Det gode ved vores samarbejde er, at vi bliver holdt i ørerne både innovativt og strukturelt. Det er en rejse, hvor både vi og Aarhus Kommune bliver klogere i forhold til, hvordan man kan gøre det her”, siger Thomas Schultz fra Konsido.
Et makkerskab kan dog ikke kun gå i én retning. Derfor er Aarhus Kommune også opsatte på at drive de gode idéer videre i deres eget arbejde og integrere løsningerne direkte ind i den måde, Aarhus Kommune selv arbejder på:
”Innovation er alfa og omega her, og som kommune skal vi møde Konsido og gribe de bolde, de kaster op ved at køre videre med dem i vores arbejdsgange. De erfaringer, vi gør os, når databehandlingen skal omsættes til beslutninger og initiativer, bruger vi derefter sammen med Konsido til at videreudvikle på databehandlingen”, forklarer Rasmus Lillelund Lovring.
Det er bedre at ramme skiven end ikke at kaste pilen
Der er enighed blandt begge parter om, at brugen af AI til at fremme klimaindsatser, er et nyt område. Der er ikke mange, der løfter området, og derfor er både Konsido og Aarhus Kommune opsatte på at være fleksible og ændrende i, hvad der er vigtigt for dem i partnerskabet:
”På mange måder er der tale om et lidt atypisk offentlig-privat samarbejde. Vi kan ikke gøre det her uden Konsido, og Konsido får også udviklet sin forretning af vores partnerskab”, fortæller Jeppe Deleuran fra Aarhus Kommune.
Derfor har de også aftalt, de som en del af partnerskabet er ærlige om, at det ikke er alting, de ved, og det ikke er alle gode idéer, der faktisk kan blive realiseret:
”Som lille startup-virksomhed skal vi konkurrere på nogle andre parametre end de store virksomheder. Det giver os en høj grad af agilitet, fordi vi kan reagere hurtigt og smidigt, men sætter også høje krav til vores egne evner til at tænke anderledes og afprøve nye løsninger – også selvom de ikke nødvendigvis viser sig at kunne lade sig gøre i praksis”, forklarer Thomas Schultz fra Konsido.
Partnerskabet er derfor også funderet i en grundlæggende nysgerrighed og lydhørhed snarere end fastsatte krav, fordi der er en forståelse for, at hvis der skal bygges bro mellem leverandør og kommune, så er der ikke nogen givet facitliste, men derimod en gensidig vilje om at bruge hinanden aktivt for at sparre og udvikle.
Dansk Erhverv har spurgt Konsido og Aarhus Kommune, hvad de har af gode råd til andre – både offentlige og private aktører – som ønsker at indgå i et lignende samarbejde.
Samarbejde i virkeligheden
Når det offentlige og private samarbejder, vinder Danmark. Sammen kan offentlige og private aktører drive bæredygtige løsninger, skabe nye og innovative erhvervseventyr og løfte kvaliteten på velfærds- og sundhedsområdet. Mulighederne er mange, og Dansk Erhverv har derfor samlet gode eksempler på, hvor langt vi kan rykke os, når vi samarbejder.