; ;
Gemt

Dansk Erhverv foreslår skattelettelser for 21 milliarder

31. oktober 2023

Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Og et af virksomhedernes væsentligste rammevilkår er skat. Derfor præsenterer Dansk Erhverv nu en 2030-plan, der blandt andet indeholder skattelettelser for 21 milliarder kroner for danske virksomheder og for danskerne. Det vil øge arbejdsudbuddet med 14.000 personer i 2030.

 

Danmark kommer til at mangle arbejdskraft som følge af den demografiske modvind. Det er og bliver den helt store udfordring for både danske virksomheder og for samfundet i de kommende år. Uden nye reformer er der ikke plads til fortsat vækst i danske virksomheder. Det er på den baggrund, at Dansk Erhverv nu kommer med en 2030-plan. En plan, som er mere end fuldt finansieret, som øger beskæftigelsen med over 50.000 personer, og samtidig anviser potentialer for yderligere omkring 66.000 i øget arbejdsudbud. Og som desuden løfter BNP med 64 mia. kr. i 2030.

”Vi er helt enkelt nødt til at handle på manglen på arbejdskraft. Det er et problem nu, og det bliver et kæmpe problem i en meget nær fremtiden. På den baggrund foreslår vi blandt andet skattelettelser for 21 milliarder kroner, som skal lette skatten på arbejde både i bunden og i toppen. Lavere skat på arbejde betyder, at det bedre kan betale sig at yde en ekstra indsats på arbejdsmarkedet for alle beskæftige i Danmark. Skat er også et centralt rammevilkår, og der er alle gode grunde til, at vi sætter ind her,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Store og brede ambitioner

I 2030-planen afsættes der desuden 4,5 mia. kr. til at finansiere Dansk Erhvervs erhvervsstøtteudspil, der bl.a. indebærer en sænkning af selskabsskatten fra 22 til 19 procent. Dertil ønsker erhvervsorganisationen at lette afgifterne på grænsefølsomme varer for 4 mia. kr., ligesom der afsættes 1,5 mia. kr. til at sikre bedre rammer for generationsskifte.

”Hvis vi skal gøre Danmark til verdens bedste land at drive virksomhed i, så skal vi have store og brede ambitioner. Det har vi i Dansk Erhverv. Vores 2030-plan indeholder derfor netop både de brede og præcise penselstrøg, som dansk erhvervsliv og Danmark har brug for. Vores udspil imødekommer behovet for flere kollegaer, lige som den indebærer øgede investeringer i uddannelse, sundhed, forskning, grøn omstilling og digitalisering, der alt sammen gør Danmark sundere, grønnere og rigere” siger Brian Mikkelsen.

Læs den nye udgave af ”Dansk Handlekraft 2030” her:

Dansk Handlekraft 2030

pdf

Download

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef