; ;
Gemt

Du skal sikre, at dit kasseapparat er klar til nye regler pr. 1. januar 2024

09. oktober 2023

Har du en stand-alone betalingsterminal og driver du virksomhed inden for brancherne restaurant, pizzeria, grillbar, isbar mv., cafe, værtshus, diskotek mv. eller købmand og døgnkiosk, og er din omsætning under 10 mio. kr. årligt, skal du fra 1. januar 2024 have et fuldt digitalt kasseapparat.

 

Fra 1. januar 2024 er det i en række brancher ikke længere tilstrækkeligt, blot at have en stand-alone betalingsterminal. Det har været undervejs igennem længere tid, men nu er der mindre end tre måneder til, at en række virksomheder, med en omsætning på under 10 mio. kr. skal leve op til nye krav om fuldt digitalt kasseapparat.

Det betyder, at hvis din omsætning er under 10 mio. kr. årligt, og du driver virksomhed inden for nedenstående brancher, skal du pr 1. januar 2024 have et digitalt kasseapparat:

  • Restauranter 
  • Pizzeriaer, grillbarer, isbarer mv.  
  • Cafeer, værtshuse, diskoteker mv.  
  • Købmænd og døgnkiosker  

Det er ikke alle kasseapparater der lever op til kravene, ligesom du ikke kan klare sig alene med en stand-alone betalingsterminal.

Kravene til, hvad kasseapparatet skal leve op til følger af momsbekendtgørelsens §63.

Er du er i tvivl, om dit nuværende eller kommende kasseapparat opfylder kravene, så bør du tale med din leverandør, ligesom du med fordel kan konsultere din revisor eller bogholder, som kan hjælpe med hvilket system, der både overholder reglerne og fungerer bedst for dig og din virksomhed.  

Læs mere her

Kontakt

Handel

Henrik Lundgaard Sedenmark

Fagchef for betalinger og detailhandelssikkerhed
Medarbejderprofil