; ;
Gemt

Dansk Vice President i Google: AI bliver ikke den nye CEO

Nyhed

06. september 2023

Kunstig intelligens bliver ikke den nye CEO. Men de nye AI-værktøjer kan gøre livet lettere for alle virksomheder, store som små. Det fortalte Danny Lange, Vice President i Google, på Dansk Erhvervs Årsdag.

Internettet, smartphonen – det er småting i forhold til den revolution, der foregår med AI lige nu. Sådan indledte Danny Lange, dansk Vice President i Google, sit oplæg om kunstig intelligens på Dansk Erhvervs Årsdag.

Ifølge Danny Lange rummer de nye AI-værktøjer muligheder for alle virksomheder – også de helt små.

Kunstig intelligens kan hjælpe med marketing, skrive jobbeskrivelser, lave analyser, skrive kode og hjælpe med kundeservice. Ja, stort set alt.

”Kunstig intelligens kommer aldrig til at erstatte sygeplejersker og frisører.”

Til gengæld giver de nye værktøjer os flere og bedre muligheder for at træffe beslutninger.

”I mange år har frygten været, at AI er grum og tager over. Men i praksis giver det os hver især masser af muligheder. Det tvinger os til at blive beslutningstagere på mange flere niveauer, end vi er vant til.”

Danmark har gode muligheder for at integrere AI
Danny Lange har i mange år arbejdet med kunstig intelligens for internationale tech-virksomheder som blandt andre Microsoft, Amazon, Uber, Unity – og altså nu Google. Og han mener, at Danmark rummer gode muligheder for at integrere kunstig intelligens:

”Danmark er et super-digitaliseret samfund, hvor man i bund og grund er ret enige om tingene. Det giver et godt udgangspunkt for at bruge teknologierne og bringe dem videre.”

Brug for regulering
Med de mange muligheder, som kunstig intelligens rummer, er der også faldgruber. Og ifølge Danny Lange er der brug for regulering – men klog regulering. For vi må ikke blive teknologi-forskrækkede.

”Vi skal fx sørge for, at skoler og andre institutioner ikke bandlyser de nye værktøjer, men tager dem ind, så de yngre generationer lærer at bruge dem – også til at opdage misinformation.”