{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Fra den 12. september kan mange af boligejerne se deres forløbelige 2022 ejendomsvurdering. Vurderinger af land- og skovbrug samt erhvervsejendomme er dog skubbet yderligere og forventes først påbegyndt i 2025. Ligeledes er etageejendomme og sommerhuse skubbet til 2024.
11. september 2023
Tilbage i 2017 vedtog politikerne et nyt ejendomsvurderingssystem. I 2021 vedtog man et nyt beskatningsgrundlag for dækningsafgiftspligtige ejendomme. Siden da er systemet og vurderingerne løbende blevet forsinket og udskudt. De vedvarende forsinkelser skaber usikkerhed i erhvervslivet, som nu kan se frem til endnu et års beskatning i blinde. Det siger Carl Andersen, skattepolitisk konsulent for Dansk Erhverv:
"Erhvervet har været bagerst i vurderingskøen fra start. Dog var forventningen, at myndighederne ville kunne udsende vurderinger fra 2025. Nu er meldingen, at man først forventer at påbegynde vurderingen i 2025."
En af de største udfordringer med de fortsat udskudte ejendomsvurderinger for erhvervsejendomme er, at beskatningsgrundlaget for erhvervsejendomme er blevet ændret siden 2017 og er meget forældet. Virksomhederne betaler derfor accantobeskatning i blinde og skal forvente at blive efterreguleret, når der engang er gældende ejendomsvurderinger.
"Særligt de dækningsafgiftspligtige virksomheder er i problemer. Politikerne har haft et ønske om at indkræve 800 mio. kr. mere årligt i dækningsafgift igennem nye ejendomsvurderinger, svarende til 30 pct. Dog kan vi se i tallene, at de beløb ikke er blevet indkrævet. Derfor vil det ske som efteropkrævninger engang ude i fremtiden. Det er en økonomisk bombe under især virksomhederne i hovedstadsregionen."
Dækningsafgift og grundskyld betales derfor i blinde fra 2021, indtil de endelige vurderinger kommer. Offentlige ejendomsvurderinger benyttes blandt andet som værdigrundlag ved generationsskifte og familieoverdragelse. Erhvervsejendomme får ingen stigningsbegrænsning, indefrysningsordning eller skatterabatter, modsat private. Usikkerheden omkring grundskyld, ejendomsværdiskat og dækningsafgift komplicerer fastsættelsen af lejeomkostninger. Så Dansk Erhverv mener generelt, at det er kritisk, at der endnu engang er forsinkelser.
"Det er urimeligt, at erhvervslivet skal bære de økonomiske omkostninger ved, at myndighederne ikke har styr på deres indkrævningssystemer. 4-5 år med beskatning i blinde er ikke retssikkerhedsmæssigt forsvarligt, og derfor bør kommunalpolitikerne i de igangværende kommunale budgetforhandlinger som minimum reducere dækningsafgiftssatsen med 30 pct. for at reducere usikkerheden og størrelsen af efteropkrævningerne." - Afslutter Carl Andersen.