; ;
Gemt

Rådgiverbranchen formulerer otte pejlemærker for fremtidens offentlige sektor

29. september 2023

Det offentlige Danmark står overfor store udfordringer. Samtidig har regeringen bebudet en større frisættelse af den offentlige sektor. Det kalder på nytænkning, nye løsninger og nye former for samarbejder. Rådgiverbranchen står klar til at bidrage, og Dansk Erhvervs Rådgivningsudvalg kommer nu med et konkret oplæg på pejlemærker for fremtidens offentlige sektor.

Der er mere end nok at tage fat på, når det handler om at udvikle og indrette fremtidens Danmark. Mangel på arbejdskraft, forventninger til bedre service, den grønne omstilling og digitalisering for at tage nogle eksempler. Desuden er der lagt op til at skære i udgifterne til administration, ligesom regeringen har bebudet, at der skal ske en frisættelse af den offentlige sektor.

”Der er ingen tvivl om, at der er behov for en ny og langt mere udogmatisk tilgang til indretning og styring af den offentlige sektor, hvis den skal være rustet til fremtiden. Det kommer ikke af sig selv men kræver ekspertise, ressourcer og kompetencer. Her vil rådgiverbranchen gerne være medspiller. Det er på den baggrund, at Rådgivningsudvalget nu kommer med et konkret oplæg på nye pejlemærker for fremtidens offentlige sektor,” siger Louise Riisgaard, branchedirektør i Dansk Erhverv. 

Pejlemærkerne er blevet til i et ”Visionspanel for fremtidens offentlige sektor" nedsat af Dansk Erhvervs Rådgivningsudvalg. Udvalget består af rådgivervirksomheder på områder som rekruttering, ledelse og organisering, IT, revision, jura, PA- og kommunikation, reklame, m.fl.

Mere fokus på resultater og nye samarbejder i Det Frisatte Danmark
Centralt for de nye pejlemærker er fokus på resultater og større åbenhed overfor nye samarbejder.

”Det kan lyde banalt, men fremtidens kommune bør sætte fokus på effekten af en indsats snarere end processen derhen. Eksempelvis, at vi lykkes med at rekruttere de rette kompetencer til den offentlige sektor eller udnytte de digitale muligheder – og ikke hvem der står for opgaven,” siger Louise Riisgaard og tilføjer:

”Samtidig ved vi, at effektiv konkurrence om de offentlige opgaver er vigtigt for at sikre den bedste kvalitet for pengene. I dag er det sådan, at kun godt hver fjerde af de konkurrenceegnede opgaver i kommunerne udbydes i konkurrence. Det er alt for lidt. Regeringen bør i samarbejde med kommunerne sætte en ambition om, at mindst halvdelen udbydes i konkurrence i 2050.”

Dansk Erhvervs Rådgivningsudvalg har i dag overrakt de nye pejlemærker til regeringen i forbindelse med Rådgiverdagen 2023.

Se de otte pejlemærker her, eller download dem nederst på siden ⇓

Det frisatte Danmark

pdf

Download

Kontakt

Rådgivning, Rekruttering & Finans; Medier & Kreative Erhverv

Louise Riisgaard

Branchedirektør
Medarbejderprofil
Rådgivning & Rekruttering

Niels Hovmand

Chefkonsulent
Medarbejderprofil