; ;
Gemt

Fik du det hele med? Sådan blev Dansk Erhvervs Årsdag 2023 en kæmpe fest

07. september 2023

Flere end 1.000 deltagere lagde vejen forbi Dansk Erhvervs Årsdag, der bød på et knivskarpt program og var fyldt til randen med ambitioner, inspiration og handlekraft. På dagen mødtes politikere og erhvervslivets top for at netværke, blive klogere og grine med hinanden og for at høre de bedste talere fra ind- og udland.

Tekst: Liv Østerstrand Rasmussen Foto: Tariq Mikkel Khan

Dansk Erhvervs Årsdag er en kæmpe fest for erhvervslivet. Og i år var ingen undtagelse.

Onsdag lagde mere end 1.000 deltagere vejen forbi Øksnehallen til en dag fyldt med spændende talere fra ind- og udland, netværk og debatter om tidens store udfordringer.

Blandt deltagerne var politikere og topchefer fra erhvervslivets top.

De bedste øjeblikke
Dagens program kom vidt omkring:

En tur i rummet, et kløgtigt blik på verdensøkonomien, indsigt i en af dansk erhvervslivs største succeser, og en førstehåndsberetning om, hvordan selv de vildeste drømme kan føres ud i livet.

Og hvis det ikke var nok, kunne de også høre, hvordan AI vil forandre verden.

Samtidig blev den politiske sæson skudt i gang med en partilederdebat om mangel på arbejdskraft.

Og ikke mindst, så kunne man møde verdens vel nok mest elskede og forhadte arving: Kendall Roy fra hitserien Succession.

Forventningerne til dagen var høje – og blev i den grad indfriet til en formidabel dag for erhvervslivet.

Her har vi samlet nogle af de bedste øjeblikke i billeder og tekst, så du kan besøge eller genbesøge Dansk Erhvervs Årsdag 2023.

Den blå løber er rullet ud foran Øksnehallen 6. september, og alle medarbejdere i Dansk Erhverv tripper for at komme i gang. Dagen er kommet, og det er nu, vi skal handle.

”Den knude, som alle fremtidens udfordringer mødes i, hedder arbejdskraft. For problemer løser jo ikke sig selv. Der skal være nogen til at handle: Til at sætte vindmøller op. Passe på vores ældre. Og udvikle de løsninger, som gør Danmark rigere, smartere og grønnere,” lød det blandt andet i åbningstalen fra Dansk Erhvervs adm. direktør, Brian Mikkelsen.

Vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er ankommet og bliver taget imod af Dansk Erhvervs formand, Jens Mathiesen, og Dansk Erhverv-direktør Morten Langager.

Udover en masse spændende oplæg og taler er Dansk Erhvervs Årsdag en kærkommen lejlighed til at netværke og mødes på tværs af virksomheder og brancher. Med god stemning, krammere og håndtryk bliver dagen skudt i gang.

Selvom skyerne over dansk økonomi længe har truet, skinner septembersolen fra en skyfri himmel over den blå løber ved indgangen til Øksnehallen. Den danske iværksætter og bildesigner Henrik Fisker ankommer i en blå Fisker Ocean og bliver taget imod af blandt andre Jesper Kronborg, branchedirektør for Dansk Erhverv Transport.

Inden og mellem dagens oplæg er der tid til at mødes og diskutere programmet, forsyne sig i buffeten eller noget helt tredje. Eller det hele på en gang.

Selvom Danmark og erhvervslivet står overfor mange udfordringer, som der er brug for at finde løsninger på, er der heldigvis også meget at være glad for – og grine af. Ikke kun den enorme iværksættertrang og handlekraft blandt de danske virksomheder, men også de mange jokes og sjove bemærkninger fra scenen til Dansk Erhvervs Årsdag 2023.

Vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) fortæller i sin tale, at Danmark skal blive friere og rigere. Blandt andet gennem skattelettelser: ”Det skal bedre kunne betale sig at arbejde og stifte og drive virksomhed,” siger han.  

Som cheføkonom ved Apollo Global Management Inc i New York har Torsten Sløk om nogen styr på verdensøkonomien og de tendenser, der påvirker den lige nu. Han fortalte blandt andet om geopolitiske risici, segmentering, arbejdskraft og industripolitikker, der alle er vigtige faktorer for verdensøkonomien.

Med høje temperaturer og mange mennesker i Øksnehallen er det ikke dumt med en vifte i varmen.

Som øverste chef for en af verdens største transportvirksomheder er DSV’s adm. direktør, Jens Bjørn Andersen, vant til at stå i spidsen for vanskelige beslutninger. I løbet af de seneste år har han mange gange stået i situationer, ingen kunne have forudset, men alligevel har han drevet DSV fremad med stor succes – og det har han tænkt sig at blive ved med i mange år frem, understregede han fra scenen.

Med flere end 1.000 deltagende ved Dansk Erhvervs Årsdag 2023 blev det den mest velbesøgte årsdag til dato.

I en partilederdebat diskuterer Folketingets politikere blandt andet, hvordan vi løser manglen på arbejdskraft. Alle er enige om, at der er brug for at gøre noget for at løse problemet – men løsningerne var der mange bud på.

Partilederdebatten blev styret med kyndig hånd af moderator Charlotte Beder.

CEO for Eutelsat Paris, Eva Berneke deler sin store indsigt i, hvad der sker i rummet netop nu. Og så fortæller hun om, hvordan det har skærpet hendes blik på ledelse at arbejde mange år i udlandet og opleve, hvordan kulturer og ledelse varierer. ”Det bliver diversitet på den helt store klinge,” siger hun.

H.K.H Kronprinsesse Mary taler med de fem nominerede til Dansk Erhverv-prisen 2023 ved deres respektive stande til årsdagen. Blandt andet prøvede hun Khora’s VR-briller og deres særlige teknologi, som kan bruges til at hjælpe psykiatriske patienter, der hører stemmer.

Nej, AI bliver ikke den næste topchef. Det konkluderer Danny Lange, AI-ekspert og vice president hos Google i San Fransisco. Han ærgrer sig over den modstand og frygt, han mange steder oplever overfor AI, når man i stedet kan fokusere på de enorme muligheder, AI tilbyder nu og har potentiale til i fremtiden. 

Engang var Henrik Fisker en dreng fra Allerød med store drømme. I dag er han internationalt anerkendt bildesigner med et imponerende cv og nu også bilmærke i eget navn. Ikke alene var han ankommet i en Fisker Ocean, der stod også to parkeret i Øksnehallen til manges store interesse. Og Henrik Fisker er ikke i tvivl om, at hans drøm om at skabe verdens mest bæredygtige bil er lige så bæredygtig som bilen selv.

Succession-skuespiller ankommer til Dansk Erhvervs Årsdag. Inden længe venter en tur på scenen og en hel masse selfies med hans mange fans blandt deltagerne.

At den amerikanske skuespiller Jeremy Strong er vild med Danmark er ingen overdrivelse. Ikke alene er han gift med en dansker – og gift i Danmark – han er også imponeret over modet og de mange visioner blandt danske erhvervsdrivende og i den danske kultur. Og så afslørede han, at han kommer til at medvirke i et dansk film-projekt.

Smilene var store, da Dansk Erhvervs bestyrelsesformand, Jens Mathiesen, kunne afsløre JN Data som vinder af Dansk Erhverv-prisen 2023. JN Data modtog prisen for at forene digitale løsninger og grønne løsninger i et datacenter, der leverer overskudsvarme til fjernvarmenetværket.

Dansk Erhverv-prisen 2023 blev overrakt af H.K.H Kronprinsessen, som lykønskede JN Data på scenen.

Se flere billeder fra Dansk Erhvervs Årsdag her: