; ;
Gemt

Webinar: Bliv klogere på udsigterne for dansk økonomi

07. september 2023

Er dansk økonomi på vej mod en afmatning? Og hvad er udsigterne for danske virksomheder? Det får du svar på, når Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, præsenterer Dansk Erhvervs økonomiske prognose på et webinar 14. september. Men allerede nu giver han en del af svaret. 

Dansk økonomi er præget af stor usikkerhed, men én ting er sikkert: Den er på vej mod en afmatning. Eller det var der i hvert fald relativ bred enighed om indtil den 31. august.  

Her kom regeringen nemlig med en ny økonomisk prognose, hvor der pludselig blev skruet gevaldigt op for optimismen, både hvad angår beskæftigelse og BNP-vækst. Faktisk mener regeringens økonomer, at dansk økonomi (også) i den nærmeste fremtid vil styre uden om store problemer. Alt ånder altså tilsyneladende fred og idyl.  

Og så alligevel ikke. For Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, er ikke enig i prognosen. Den 14. september afholder han et webinar, hvor han giver sit syn på udsigten for dansk økonomi: ”Jeg håber virkelig, at regeringen får ret, men jeg tvivler desværre på det,” siger han og uddyber: 

”Dansk økonomi er i høj grad afhængig af udviklingen i udlandet, og for to af de vigtigste markeder, nemlig Tyskland og Sverige, ser det altså ganske bekymrende ud. Her kæmper man for alvor med inflation og stigende renter. Samtidig rykker en kinesisk krise drevet af en presset ejendomsbranche hele tiden tættere på.” 

Dansk Erhvervs prognose  
På webinaret den 14. september vil Tore Stramer præsentere Dansk Erhvervs prognose, og det bliver en noget mere pessimistisk en af slagsen, lyder det fra cheføkonomen: 

”Vi er stadig af den overbevisning, at dansk og international økonomi er på vej mod en afmatning. Den vil være større i udlandet, men Danmark går trods en bundsolid økonomi ikke fri.” 

”Vi kan allerede nu se, at hvis vi hiver den uhørt stærke medicinalindustri ud af ligningen, så er den øvrige danske økonomi i recession.” 

Afmatningen på vigtige eksportmarkeder kan også mærkes hos danske virksomheder, og det vil kun få større betydning, påpeger Tore Stramer: 

“I takt med nedgangen i Tyskland, Sverige og Storbritannien vokser, så får de danske virksomheder det også sværere, og det påvirker igen den danske økonomi.” 

Man kan blive helt forpustet og rundtosset af at forsøge følge med i alle de udmeldinger, der kommer om dansk og international økonomi. Hvorfor skal man som virksomhed deltage i det her webinar? 

”På webinaret giver vi et dybdegående indblik i Danmarks økonomi set med virksomhedsbriller på. Vi redegør også for nogle af de mest centrale udfordringer og risici, som erhvervslivet står overfor i den kommende tid.” 

Og hvad er det for udfordringer?  

“Virksomhederne står over for flere udfordringer. Renterne er steget kraftigt på meget kort tid, og det kommer til at påvirke de danske forbrugere. Samtidig er der vækstafmatning og recession på de vigtige danske eksportmarkeder, og det kommer til at forværre afsætningsmulighederne for de danske virksomheder. Hvis man gerne vil have mere konkret viden om det, og høre vores forventninger, så man kan forberede sig, så er det oplagt at tilmelde sig webinaret. 

Kontakt

Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent