; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Virkelig bekymrende, at Socialdemokratiet vil ændre velfærdsaftalen

13. august 2024

Socialdemokratiets udmelding om at ændre en af de bærende søjler i vores velfærdssamfund, nemlig velfærdsaftalen, er virkelig bekymrende. Dansk Erhverv er helt uforstående overfor, at man vil vende ryggen til en aftale, der netop har sikret en stærk økonomi i Danmark. Det er en melding, der ikke harmonerer med, at arbejdskraft er den nye valuta.

bmk gående udenfor børsen 900.jpg

Det er bekymrende, at Socialdemokratiet vil ændre velfærdsaftalen, som statsminister Mette Frederiksen siger til Berlingske.

Danmark er afhængig af en stor og stærk arbejdstyrke med mange gode kollegaer. Velfærdsforliget er årsagen til, at vi også i fremtiden har en sund økonomi og et solidt råderum som gør, at politikerne kan investere i vores fælles velfærd.

Vi burde faktisk have en diskussion om det præcist modsatte - nemlig om hvordan vi får mere arbejdskraft - ikke hvordan vi får mindre. Det var en melding om mere arbejdskraft vi havde håbet på skulle være efterårets helt store dagsorden. For det er mere arbejdskraft og ikke mindre, der gavner Danmark og vores fælles velfærd.

Lad mig give et eksempel. Netop nu er næsten en tredjedel af virksomheder i serviceerhvervene nødt til at skrue ned for aktiviteten på grund af mangel på medarbejdere. Og I de kommende mange år kommer hele verden til at slås om arbejdskraft. Derfor er dagens melding helt forkert.

Dagsordenen om mere arbejdskraft kommer vi i Dansk Erhverv fortsat til at rejse. Igen og igen. For det er altså den vigtigste for, at vi kan passe vores ældre, sikre en god skole, have et trygt og stærkt samfund. Så ja arbejdskraft er stadig den vigtigste valuta. Den dagsorden skal vi holde fast i.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef