{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
02. december 2024
Regeringen har lanceret sin længe ventede AI-strategi, hvor fokus især er på sprogteknologi og tilgængeliggørelse af data. Med AI-strategien bruger regeringen i alt 62,5 mio. kr. for 2024-2027 til initiativer, der skal fremme ansvarlig udvikling og anvendelse af kunstig intelligens. Yderligere 40 mio. kr. er afsat via forskningsreserven for 2025, og 30,6 mio. kr. går til den Digitale Taskforce.
Underdirektør i Dansk Erhverv Nikolaj Juncher Wædegaard hilser strategien velkommen:
“Regeringens nye AI-strategi er et stærkt første skridt, der viser, at Danmark har ambitioner om at styrke sin position i den globale AI-udvikling. Og tage skridt i en reelt ny retning. Det er vigtigt, at vi ikke ser det som en sprint, men begyndelsen på et maraton, hvor vi sammen, offentlige og private aktører, tænker langsigtet og træffer kloge og ambitiøse valg, der sikrer et ansvarligt og konkurrencedygtigt AI-økosystem i Danmark. Fra hype til handling. Og det her er lovende takter. Det er samtidig digitaliseringsministerens første store udmelding, og vi synes hun ligger stærkt fra land.”
Udvikling af danske sprogmodeller
Især strategiens fokus på sprogteknologi og de 20,7 mio. kr. til Dansk Sprogmodel Konsortium ser Nikolaj Wædegaard meget positivt på. Dansk Sprogmodel Konsortium er etableret af Dansk Erhverv i samarbejde med IBM Danmark og Alexandra Instituttet og har en lang række både offentlige myndigheder og private virksomheder med ombord. Formålet er at bidrage til en tillidsbaseret og ansvarlig tilgang til AI, som understøtter vores demokrati, sammenhængskraft og konkurrenceevne.
"Vi er også begejstrede for, at regeringen vil styrke udviklingen af danske sprogmodeller og datainfrastrukturer. Man har både lyttet til Dansk Erhvervs AI-koalitions anbefalinger, og man giver samtidig et markant rygstød til Dansk Sprogmodel Konsortium. Vi takker for tilliden og griber den fremstrakte hånd. Jeg tror virkelig på, at offentligt og privat samarbejde er en af de særlige ingredienser, der kan bane vejen for en særlig dansk og ret unik retning, der skaber reel dansk AI-innovation."
Flere end 50 offentlige og private organisationer er allerede medlemmer af Dansk Sprogmodel Konsortium.
Tilgængeliggørelse danske tekstdata
Strategien afsætter 21,7 mio. Kr. til tilgængeliggørelse af danske tekstdata. I første omgang fra Rigsarkivet, Det Kongelige Bibliotek og Folketinget - en afgørende og vigtig prioritering ifølge Nikolaj Wædegaard.
“Det er helt rigtigt set af regeringen at tænke strategisk i udnyttelsen af vores data. I Danmark har vi adgang til nogle af verdens bedste og mest omfattende offentlige dataressourcer, som har potentiale til at skabe betydelig værdi, især når de tænkes sammen med virksomheders egne data og gøres tilgængelige. Samtidig er det afgørende, at denne indsats sker 100 procent inden for rammerne af ophavsretten, så vi værner om både rettigheder og kulturarv. Det er et af kardinalpunkterne i Dansk Sprogmodelkonsortium,” lyder det fra Nikolaj Wædegaard.
AI-dagsordenen er international – og det kræver endnu mere engagement
Selvom regeringen ikke har afsat et specifikt beløb til internationalt AI-engagement, er det positivt, at den anerkender vigtigheden af et tættere europæisk samarbejde. Det er afgørende, at samarbejdet ikke kun handler om regulering, men også om at udnytte Europas styrkepositioner, talent og viden til at fremme innovation. Og her havde Dansk Erhverv gerne set at regeringen gik længere.
“AI-dagsorden er international i sin natur. Den transcenderer alle markeder og grænser og kræver internationalt samarbejde. Og Europa står i de her år over for en kritisk udfordring. Hvis vi ikke bygger, udvikler og skalerer vores egne teknologier, risikerer vi at blive reduceret til forbrugere af andres AI-innovation og sende værdien af vores data, vækst og arbejdspladser ud af Europa. Af både geopolitiske hensyn og for Europas økonomiske sikkerhed er det afgørende, at den danske regering presser endnu mere på for en mere ambitiøs fælleseuropæisk AI-satsning, der styrker EU’s digitale suverænitet. Det kræver et stærkere indre marked, hvor danske og europæiske virksomheder kan skalere, og det kræver en industripolitik og et EU-budget, der giver incitamenter til at investere langt mere strategisk i kritisk teknologi som AI. Regeringen har fokus på den del, men jeg savner at man melder endnu stærkere ud på det område i strategien. Og det er en skam, for vinduet er netop nu med en ny kommission og en stor aktuel debat om Europas konkurrenceevne, hvor teknologi som AI er nødt til at spille en nøglerolle,” understreger Nikolaj Wædegaard.