;
Gemt

Kom med til konference: Fangst og anvendelse af CO2

10. december 2024

Den 16. januar 2025 inviterer Dansk Erhverv, Rådet for Grøn Omstilling, Drivkraft Danmark og Brintbranchen til en spændende konference på Christiansborg med fokus på fangst og anvendelse af CO2. Konferencen samler eksperter, politikere og ikke mindst førende virksomheder, som vil dele deres erfaringer og perspektiver på, hvordan biogent CO2 kan anvendes til at producere grønne brændstoffer. Læs mere om konferencen her:

imageej84d.png
Biogent CO2 kan anvendes til at producere grønne brændstoffer, som er særligt vigtige i omstillingen af den tunge industri, luftfarten og skibsfarten.

Danmark er allerede langt fremme i udviklingen og har potentiale til at blive en global hub for udviklingen af de grønne brændstoffer. Industrien er spirende, og flere danske virksomheder er aktive på området. Til konferencen vil klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard fortælle om regeringens position på CCU-området. Derudover lægger fire virksomheder vejen forbi og giver deres perspektiv på, hvordan potentialet i anvendelse af CO2 kan indfris samt hvordan, man gør anvendelse af CO2 til en god businesscase.

Du kan læse mere om to af virksomhederne herunder:

 

European Energy
European Energy er en førende udvikler af PtX-projekter. Tidligere på året åbnede de deres første PtX-anlæg i Måde, som efter en planlagt udvidelse i 2025 vil have en samlet kapacitet på 12 MW og en forventet årlig produktion på 1.500 tons brint. Anlægget skal blandt andet levere grøn brint til Esbjerg Havn.

 

Virksomheden har også andre projekter i pipeline blandt andet det store anlæg i Kassø, hvis e-metanol skal bruges som brændstof til det første CO2-neutrale containerskib i verden. Derudover kan e-metanolen blive brugt til produktion af plast.


European Energy ser PtX som en afgørende ressource i den grønne omstilling, og tilstrækkelig adgang til CO2 er vigtig for, at omstillingspotentialet for bl.a. fly- og skibstransporten kan indfris. Du kan høre mere om virksomhedens forretningsområde og perspektiv til konferencen.

 

 

 

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP)
CIP blev grundlagt i 2012 og er i dag verdens største dedikerede kapitalforvalter inden for investeringer i opførelsen af nye, grønne energiinfrastruktur-projekter – og er en global leder inden for havvind. De fonde, som CIP forvalter, fokuserer udover havvind på landvind, Power-to-X, herunder CC(U)S, solenergi, transmission, batterilagring og biogas.

 

Til dato har CIP rejst mere end 230 mia. kroner til investeringer i grøn energi og tilhørende infrastruktur. Til konferencen kan du blive klogere på deres perspektiver på potentialet i markedet for grønne brændstoffer til såvel luft- og skibsfarten.

 

 

Kom med til konferencen
Til konferencen vil du få rig mulighed for at blive klogere på området. Klimarådet vil give en status på, hvor vi står med anvendelsen af CO2 i Danmark i dag. Vi åbner også op for en bredere diskussion om, hvordan anvendelse af CO2 kan blive en bedre businesscase, når blandt andre klima-, energi- og forsyningsordfører Jesper Petersen (S) og klimaordfører Frederik Bloch Münster (KF) lægger vejen forbi.

Kontakt

Klima & Energi

Nanna Skovgaard Mortensen

Politisk konsulent