;
Gemt

Værktøjet til sikker tilberedning og opbevaring af mad

05. december 2024

Er du kommet i gang med Fødevarestyrelsens onlineværktøj ”Sikre Fødevarer”? Værktøjet er udviklet specielt til fødevarevirksomheder som en hjælp til deres håndtering af fødevaresikkerhed. Ud over beregningsværktøjer finder du guides og gode råd til behandlingsprocesser som f.eks. sous vide, fermentering, henkogning, røgning og saltning 

Fødevarestyrelsens ”Sikre Fødevarer” er et onlineunivers til produktion af sikker mad. De digitale værktøjer man finder på hjemmesiden, kan hjælpe fødevarevirksomheder med deres håndtering af fødevaresikkerhed. Værktøjerne kan også bidrage til virksomhedernes egenkontrol. 

Den digitale værktøjskasse er delt op i tre kategorier:  

  • Vejledningsværktøjer med vejledning om risici ved råvarer samt om håndtering og styring af forskellige processer.
  • Beregningsværktøjer med hjælp til at beregne sikker køling, varmebehandling, nedkøling og varmholdelse af fødevarer (værktøjet er tidligere kendt som SiTTi). 
  • Hjælpeværktøjer med praktisk hjælp til metoder og teknikker, f.eks. til at måle pH og vandaktivitet, eller beregne vægttab og saltindhold i fødevaren. 

Læs mere om og prøv ”Sikre Fødevarer” på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Kontakt

Handel

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Handel

Krestine Greve

Chefkonsulent