{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
26. februar 2024
Der er godt 1000 kilometer fra Danmark til Ukraine.
Hvis man stod i Børssalen fredag den 23. februar føltes det dog som meget tættere på.
Her kunne man opleve ukrainsk musik og se fotograf Jakob Dalls portrætter af nogle af de mange ukrainere og områder i landet, som er påvirket af krigen.
Anledningen var, at Dansk Erhverv i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, Plan Børnefonden, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp markerede 2-årsdagen for krigen i Ukraine.
”Normalt er årsdage noget, vi fejrer. Sådan er det ikke i dag, men jeg tror og håber, at vi en dag kan samles for at fejre Ukraines sejr over Rusland,” lød det fra Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, da han bød velkommen.
Det håber deler ukrainerne, forklarede Anton Rybak fra den ukrainske ambassade i Danmark:
”Det positive ved denne forfærdelige krig er den opbakning og støtte, som vi ukrainere har oplevet. Her spiller Danmark, danske virksomheder og danske NGO’er en kæmpe rolle, som vi sætter stor pris.”
”Mens mange NGO’er hjælper os, er mange danske virksomheder også blevet i Ukraine, og det takker vi for. Det bliver også vigtigt i forhold til genopbygningen.”
Fra arbejdspladser til psykologhjælp og underjordiske skoler
En af de virksomheder, der er blevet i Ukraine, er JYSK, som har cirka 90 butikker og godt 800 ansatte i Ukraine (45 af dem er sendt til frontlinjen og modtager fuld løn fra virksomheden).
”Vi bliver helt sikkert. Også selvom det kan koste, for vi kan se, at det gør en forskel,” forklarede Åse Andersson, kommunikationsdirektør i JYSK.
Adspurgt om virksomheden oplevede krigstræthed, lød svaret prompte:
”Nej, det gør vi ikke. Vores landechef sagde det meget fint sidste år; Krig må aldrig blive hverdag.”
Udover virksomhederne yder det danske civilsamfund og NGO’er som Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og Unicef også en kæmpeindsats i Ukraine, hvor 14 millioner mennesker, hver dag har brug for livreddende førstehjælp. Indsatsen dækker over alt fra minerydning og psykologhjælp til uddeling af kontanter og etablering af underjordiske skoler:
”Der er tusindvis af børn, som ikke har været ordentlig i skole i flere år, blandt andet fordi skolerne er blevet bombet, eller de er bange for, at de bliver det. Derfor har vi med hjælp fra vores donorer etableret underjordiske skoler, hvor de kan modtage undervisning. Krigen vindes med våben, men freden og fremtiden bygges med uddannelse, uddannelse og uddannelse,” lød det fra Susanne Dahl, som er generalsekretær, Unicef Danmark.
”De har brug for sikkerhed”
Selvom krigen foregår i Ukraine, så yder de danske virksomheder og NGO’er også en stor indsats for at hjælpe de ukrainere, som er kommet til Danmark som flygtninge. Det gælder eksempelvis Scandic, som har 128 ukrainere ansat.
”Vi har lært meget om, hvordan vi håndterer at have medarbejdere, som pludselig kan bryde sammen. Vi har blandt andet lært, at det ikke handler om at give dem plads. De har tværtimod brug for at blive omfavnet,” forklarede adm. direktør Søren Faerber, da han gik på scenen sammen med Johanne Schmidt-Nielsen fra Red Barnet, Kenneth Flex fra Dansk Flygtningehjælp og Oksana Medetska fra Bevar Ukraine.
De var alle enige om, at det handler om at skabe fællesskaber og tilhørsforhold for de ukrainske flygtninge – hvad enten det sker på arbejdspladsen, i madklubber eller i sprogskolen.
Der var også enighed om, at der er ved at ske et skifte blandt de ukrainske flygtninge. I begyndelsen var stort set alle overbeviste om, at de kun skulle være i Danmark i kort tid.
”Men nu er der flere og flere, der nu siger, at de godt kan se sig selv blive i Danmark, også når der bliver fred i Ukraine. Det skal vi forholde os til som samfund,” lød fra Kenneth Flex fra Dansk Flygtningehjælp.
”Det, vi oplever, er, at de ukrainske flygtninge har brug for at føle, at de hører til, og så har de brug for sikkerhed i forhold til, om de kan blive her,” forklarede Oksana Medetska fra Bevar Ukraine.
Politisk opbakning
Støtten er massiv fra både virksomheder, NGO’er og den danske befolkning. Og det gælder også fra politisk hold, garanterede Folketingets formand, Søren Gade.
”Det er sjældent med entydig politisk opbakning, men det er der her. Vi støtter nu, og vi støtter i fremtiden, som statsministeren gentog, da hun var i Ukraine fredag.”
Støtten er i stor stil i ”krudt og kugler”, men det ændrer sig, når freden forhåbentligt kommer:
”Der får vi også brug virksomhederne og NGO’ernes store arbejde i forhold til genopbygningen.”