{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
21. februar 2024
En ny undersøgelse af 19 stykker legetøj købt på onlinemarkedspladsen TEMU fra Toys Industries of Europe(TIE) finder, at 18 af de 19 undersøgte stykker legetøj er farlige for børn. Derudover levede ingen af de 19 produkter helt op til EU’s regler på området. Konklusionerne fra TIE vedr. undersøgelsen lyder blandt andet:
Det får brancheforeningen for den danske legetøjssektor Legebranchen – LEG samt erhvervsorganisationen Dansk Erhverv til igen at appellere til den danske regering og myndigheder om en skærpelse af de europæiske regler.
”Vi har igen og igen set, at farligt legetøj bliver solgt til de europæiske forbrugere, uden at nogen virksomhed i EU er forpligtet til at tjekke, at det overholder reglerne. Denne undersøgelse er blot endnu et grelt eksempel af slagsen. Der er brug for en mere markant indsats både fra europæiske lovgivere og myndigheder for at imødegå de her store udenlandske onlinemarkedspladser, som ser stort på, om deres sælgere overholder europæiske regler, selvom onlinemarkedspladserne ofte har kontor i EU. Det er for os ret uforståeligt, at man ikke endnu har krævet mere ansvarlighed af onlinemarkedspladserne. Legebranchen håber, at man i forbindelse med forhandlingerne af legetøjsforordningen vil give disse markedspladser et lovmæssigt ansvar i forhold til at sælge det her farlige legetøj fra lande uden for EU,” siger sekretariatschef i Legebranchen – Leg Betina Schiønning.
Dansk Erhverv og Legebranchen har igennem flere år gjort opmærksom på, at blandt andet farligt legetøj finder vej til de europæiske forbrugere via onlinemarkedspladser. Derfor overrasker det heller ikke vicedirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.
”Det er meget trist at konstatere, hvor mange farlige produkter, der finder vej til de europæiske forbrugere via onlinemarkedspladser som TEMU. Det går først og fremmest ud over os som forbrugere, men det skaber også en meget unfair og ulige konkurrence for de danske og europæiske virksomheder, der lever op til reglerne. Desværre er det ikke overraskende. Vi har gentagne gange rejst denne problemstilling over for myndigheder og lovgivere, men problemet er ikke løst. Derfor vil vi også appellere stærkt til regeringen om at arbejde for bedre EU-regler for legetøj solgt via disse markedspladser, nu når de har muligheden i forbindelse med forhandlingen af legetøjsforordningen,” siger vicedirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft.