{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
28. januar 2024
Som en del af regeringens ældreudspil har minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde, Morten Dahlin, i dag præsenteret et forslag om at gøre samarbejdet med civilsamfundet til en bærende værdi i en kommende ældrelov. I den forbindelse peger regeringen blandt andet på at nedsætte et nationalt partnerskab med deltagelse af centrale aktører.
Hos Dansk Erhverv er begejstringen stor over regeringens fokus på civilsamfundets rolle i velfærden.
”I Dansk Erhverv bakker vi op om de politiske ambitioner om et tættere samspil med civilsamfundet i fremtidens indretning af ældreområdet. Vi har netop her på Børsen afholdt et rundbordsmøde om civilsamfundets rolle i ældrevelfærden, hvor ældreministeren og centrale medlemmer på området deltog. Dagsordenen er helt central for os, og der er et kæmpe uforløst potentiale i at have civilsamfundet tættere på. Det vil uden tvivl skabe stor værdi for ældre mennesker, der for eksempel står uden netværk eller pårørende,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.
Hos Civilsamfundets Brancheforening, der er repræsentant for civilsamfundsorganisationer i Danmark, er begejstringen også stor.
”Civilsamfundets Brancheforening ser meget positivt på udspillet fra regeringen, hvor der lægges vægt på civilsamfundets store rolle i velfærden. Civilsamfundet skaber løsninger i mellemrummene mellem systemer og mennesket. Med stort engagement gør de mange frivillige og ansatte en positiv forskel for de mennesker, der har brug for det. Ved at styrke de lokale fællesskaber kan vi blandt andet være med til at modvirke ensomhed og bidrage til mere meningsfulde hverdage for ældre mennesker,” siger Laila Walther, formand for Civilsamfundets Brancheforening.
Klare rammer for samarbejde er en forudsætning for succes
Brancheforeningen peger desuden på, at der længe har været behov for at tænke civilsamfundet i alle dets facetter meget mere systematisk og strategisk ind i velfærden, og at idéen om et partnerskab er helt rigtig.
”For at opnå ambitionerne kræver det, at civilsamfundet tænkes mere systematisk og strategisk ind i løsninger både nationalt og lokalt. Derfor er ideen om at nedsætte et nationalt partnerskab om det gode ældreliv et skridt i den rigtige retning. Det er vores forhåbning, at et partnerskab vil understøtte et aktivt samarbejde om at udforme løsninger for det enkelte menneske,” siger Laila Walther, formand for Civilsamfundets Brancheforening.
Dansk Erhverv har en ambition om, at Danmark skal have verdens bedste velfærdssamfund. Det hænger uløseligt sammen med, at rammerne for samarbejdet mellem det offentlige, private, selvejende og civilsamfundet bliver styrket.
”Der er brug for at tænke hele vejen rundt, når vi skal se på, hvordan vi bedst muligt indretter vores ældreomsorg. Og i Dansk Erhverv ved vi, at det er i samspillet mellem det offentlige, det private, det selvejende og civilsamfundet, at velfærden udvikles. Civilsamfundet bidrager med nærvær, omsorg, viden og overskud og er en central medspiller i løsningen af de udfordringer ældreområdet står midt i. Samtidig skal vi sikre den gode samarbejdsmodel for, hvad der er henholdsvis velfærdstilbuddene og civilsamfundets rolle,” siger Brian Mikkelsen, adm direktør i Dansk Erhverv.
Netop rammerne for civilsamfundets virke peger også formand for Civilsamfundets Brancheforening på som en forudsætning for succes.
”Samtidig kræver det, at regeringen tager livtag med de usikre finansielle vilkår, der er for de mange civilsamfundsorganisationer, der i dag spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet. Den statslige del af finansieringen af civilsamfundsorganisationerne er fragmenteret og kriterierne og processerne for tildeling af midlerne er uigennemskuelige. Det resulterer i usikkerhed for tilbud til nogle af de mest udsatte borgere i Danmark. Der er derfor behov for en statslig finansieringsmodel, som afspejler områdets vilkår, sammensætning og behov,” siger Laila Walther, formand for Civilsamfundet Brancheforening.
Civilsamfundets Brancheforening repræsenterer 45 civilsamfundsorganisationer og arbejder overordnet på at forbedre rammevilkårene for branchen. Se mere på www.civilsamfundetsbrancheforening.dk
Civilsamfundets Brancheforening er brancheforening hos Dansk Erhverv.