{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
29. januar 2024
Danmark står over for betydelige udfordringer, når det gælder manglen på kolleger i ældreplejen. En udfordring, der understøtter behovet for at udvikle innovative løsninger, der kan øge borgernes selvbestemmelse, skåne frontpersonale for nedslidning og frigøre tid hos social- og sundhedsmedarbejderen til borgernær ældrepleje. En udfordring, hvor en af de helt klare løsninger er velfærdsteknologi, mener Dansk Erhverv.
Dansk Erhverv er derfor også meget positiv over, at regeringen nu som en del af frisættelsen af ældreplejen tager initiativ til at sætte gang i udbredelsen af velfærdsteknologi til gavn for borgerne med et nationalt partnerskab. Et partnerskab, hvis nøgleopgave bliver at præsentere konkrete initiativer for implementering og skalering af velfærdsteknologi i ældreplejen. Et arbejde, der siden hen skal udmøntes i en samlet strategi for udbredelse af velfærdsteknologi.
Samtidig hilser erhvervsorganisationen et frivilligkorps for velfærdsteknologi velkommen og efterspørger en økonomisk pulje til indkøb og implementering af velfærdsteknologi.
”Der er behov for at sætte turbo på udrulningen af velfærdsteknologi, hvis vi skal udnytte det unikke potentiale vi har i Danmark med koblingen af ekstremt dygtige velfærdstilbud og leverandører af velfærdsteknologi. Regeringen rammer plet med forslaget om en samlet plan, som vi længe har efterspurgt,” siger branchedirektør Tony Bech fra Dansk Erhverv:
“Når vi sætter hele kredsløbet af aktører i berøring med velfærdsteknologi rundt om det samme bord, er vi overbeviste om, at vi i højere grad kan indfri potentialet ved velfærdsteknologi. Det kræver blot at vi begynder at handle på det.“
Det er vigtigt, at der i en kommende strategi blandt andet sættes fokus på at skabe lige adgang til økonomi for både offentlige og private leverandører af velfærdsteknologi, understreger Dansk Erhvervs branchedirektør.
”Vi bør have et bredt blik på den offentlige, private og selvejende velfærd, når vi taler om teknologiske løsninger på velfærdens udfordringer. For borgerne på tværs af velfærdstilbud skal have gavn af de velfærdsteknologiske løsninger, der er. Derfor bliver en vellykket implementering af velfærdsteknologi også en kerneopgave i velfærden bredt set. Det handler om, at velfærdsteknologi i stigende grad skal understøtte en ældrepleje af høj kvalitet og med borgernes selvbestemmelse i fokus,” siger branchedirektør Tony Bech.
Flere end hver tredje dansker foretrækker tilbud om digitale velfærdsløsninger
Velfærdsteknologi har potentialet til at løse nogle af de problemer, som vores velfærdssamfund kommer til at stå over for i de kommende år.
”Velfærdsteknologi kan skåne social- og sundhedsmedarbejderne for tunge løft og fjerne overflødige dokumentationsopgaver langt fra borgeren, så tiden kan bruges sammen med den ældre. Det er godt for de ældre, og det er godt for medarbejderne i ældreplejen,” siger branchedirektør Tony Bech fra Dansk Erhverv.
Mange danskere ville foretrække at blive tilbudt digitale velfærdsløsninger frem for fysisk fremmøde fra hjemmehjælpere, viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, som har undersøgt befolkningens holdning til brugen af velfærdsteknologi på specifikke områder af ældreplejen.
På de områder, hvor velfærden rummer begge muligheder, ville 38 procent af danskerne ifølge undersøgelsen foretrække at blive tilbudt en digital velfærdsløsning.
”Danskerne er i den grad klar til at blive tilbudt velfærdsteknologi. Undersøgelsen viser, at både borgerne og samfund er klar til at rykke på teknologien. Samtidig skal vi sørge for, at der er valgfrihed i velfærden – også når det gælder velfærdsteknologi, så borgerens selvbestemmelse driver udviklingen,” siger branchedirektør i Dansk Erhverv, Tony Bech.
Mens ønsket om tilbud af digitale velfærdsløsninger i høj grad gælder opgaver relateret til rengøring og medicin, foretrækker markant færre tilsvarende løsninger til opgaver inden for hygiejne og daglige gøremål.
Dansk Erhverv har nedsat et Velfærdsteknologilab med en bred sammensætning af aktører fra forskellige dele af kredsløbet rundt om velfærdsteknologi, som netop har udgivet sine anbefalinger. Opgaven for laboratoriet har været at levere anbefalinger til at styrke udbredelsen af velfærdsteknologi. Anbefalingerne går blandt andet på, at der skal igangsættes et nationalt partnerskab for velfærdsteknologi, ligesom danskerne skal have tilbud om digitale velfærdsløsninger.
”I anbefalingerne fra Velfærdsteknologilab’et er budskabet meget klart. Vi skal sætte mere skub i udbredelsen ved at give borgerne i ældreplejen tilbud om en digital løsning, når den findes. Samtidig er der behov for, at regeringen sætter sig i spidsen for en national plan, så vi kan få lagt skinnerne til en velfærd med mere velfærdsteknologi,” siger branchedirektør i Dansk Erhverv, Tony Bech.