; ;
Gemt

Stort og hjerteligt tillykke til kongeparret og den kongelige familie

14. januar 2024

Fra hele det danske erhvervsliv skal der lyde et stort og hjerteligt tillykke til det nye kongepar og resten af den kongelige familie. Som nabo til Christiansborg oplevede vi i Dansk Erhverv tronskiftet på allernærmeste hold. Og selvfølgelig var vores dygtige fotografer på plads – både på pladsen og på stilladset, der lige nu omkranser den historiske børsbygning. Se med her:

 


Det så næsten ud som om, at hele Danmarks befolkning var stimlet sammen på Christianborg Slotsplads for at hylde den nye konge. På Børsen havde Dansk Erhverv sat en ganske særlig hilsen op til Kong Frederik 10., som ikke blot var blikfang for kongen og de tusindvis af fremmødte, men også for de flere end tre millioner danskere, der fulgte tronskiftet på tv. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

 

 

”Hendes Majestæt dronning Margrethe 2. er abdiceret. Længe leve Hans Majestæt kong Frederik 10.!” Med disse ord udråbte statsminister Mette Frederiksen Kong Frederik.

Mit håb er at blive en samlende konge af i morgen. Det er en gerning, jeg vil gøre mig umage med og bære gennem den tillid, jeg møder, sådan sagde Danmarks nyudråbte konge i sin første tale til folket.

Kong Frederik 10. understregede i sin tale, at han får brug for al den støtte, han kan få:

”Fra min elskede hustru, fra min familie, fra jer og fra det, der er større end os. Fremtiden går jeg i møde med visheden om, at jeg ikke står alene”

’Forbundne, forpligtet, for kongeriget Danmark’. Sådan lyder valgsproget for Danmarks nye regent, kong Frederik 10.

Der gik et sus igennem de tusinder af fremmødte på slotspladsen, da Danmarks nykronede Kong Frederik 10. kyssede sin smukke dronning Mary på balkonen.

Hele familien var med, da Hans Majestæt Kong Frederik 10. modtog folkets hyldest på Christiansborg Slotsplads. Til venstre ses prinsesse Isabella og kronprins Christian og til venstre for kongeparret prins Vincent og prinsesse Josephine.

Fra stilladset på Børsen skuer adm. direktør Brian Mikkelsen og bestyrelsesformand Jens Mathiesen ud over den imponerende folkemængde, der søndag samlede sig på Christiansborgs Slotsplads.

 

Christiansborg Slotsplads var fyldt til bristepunktet, da Danmarks nye kongepar begav sig ud på karetturen mod Amalienborg.

Endnu engang hjerteligt tillykke til det nye kongepar.