{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
27. juni 2024
Et bredt flertal i Folketinget har torsdag indgået en aftale om en ny erhvervspakke. Tiltagene bidrager både hver for sig og samlet set til at løfte danske virksomheders konkurrenceevne og dermed til at skabe vækst, velstand og velfærd til gavn for hele det danske samfund.
”Vi er glade for, der nu politisk er taget dette store skridt i den rigtige retning. Sammen med iværksætteraftalen gøres der nu gode ting til gavn for dansk erhvervsliv og dermed for Danmark. Gode rammevilkår er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne og mulighederne for at sikre Danmarks velstand, velfærd og arbejdspladser både nu og i fremtiden. Med pakkes imødekommes flere af de ønsker, som vi i erhvervslivet har kæmpet for i årevis. Men vores ønskeliste er ikke udtømt endnu, og vi ser frem til det videre arbejde med at sikre bedre rammevilkår for danske virksomheder,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.
Afgørende tiltag for familieejede virksomheder
For det første bliver det lettere at overdrage familieejede virksomheder til næste generation. Generationsskifteskatten lettes fra 15 til 10 pct., og der indføres et retskrav på benyttelse af en skematisk model for værdiansættelse. Det betyder konkret, at beskatningsgrundlaget nu skal beregnes - og ikke længere kan estimeres - af myndighederne. Derudover forbedres pengetanksreglen, så aktive ejendomsselskaber fremover vil kunne generationsskiftes med succession for avancebeskatningen. Det betyder konkret, at aktive virksomheder, der primært beskæftiger sig med udlejning af fast ejendom, ikke risikerer at betale over 5o pct. i skat ved generationsskifte, men kan nøjes med den almindelige generationsskifteskat, som nedsættes fra 15 til 10 pct.
”Vi har i Danmark en stolt tradition for familieejede virksomheder, som med stærke værdier skaber vækst og beskæftigelse i hele Danmark – også i landdistrikterne. Forudsætningen for at bevare familieejerskabet er, at der kan laves generationsskifte, uden at det koster hele virksomhedens egenkapital. Man skal huske, at de penge, der skal betales i skat ved et generationsskifte, går fra investeringer i udvikling, grøn omstilling og fremtidig konkurrenceevne. Derfor er det rigtig godt, at generationsskifteskatten nu sættes ned,” siger Brian Mikkelsen.
Desuden glæder Brian Mikkelsen sig over, at virksomhedernes retssikkerhed forbedres med en genindførelse af retskravet på en skematisk værdiansættelse ved generationsskifte. Siden formueskattecirkulæret blev afskaffet i 2015, har Dansk Erhverv arbejdet hårdt for nye gennemskuelige regler. Ligeledes glæder han sig meget over, at familieejede virksomheder, der aktivt beskæftiger sig med boligudlejning, kontorhoteller, parkeringshuse, forpagtning af hotel, restauration mv. fremadrettet sidestilles med andre familieejede virksomheder. De nuværende regler forhindrer de-facto økonomisk rentable generationsskifter af sådanne familieejede virksomheder, hvilket resulterer i udenlandske frasalg eller uønskede omstruktureringer. Ligeledes bliver det nu endeligt muligt at foretage generationsskifte mellem søskende på lige fod med andre nære familiemedlemmer.
Løft af forskningen – Men større ambitioner efterlyses
Fradraget for forskning og udvikling, også kendt som F&U-fradraget, forhøjes fra 110 til 120 pct. op til et loft på 1 mia. kr. i 2026. F&U-fradraget har tidligere midlertidigt været hævet til 130 pct., og Dansk Erhverv har længe kæmpet for et permanent F&U-fradrag på 130 pct.
”Forskning, udvikling og innovation er det, vi skal leve af i fremtiden. Det er det, der sikrer, at danske virksomheder er med helt fremme i udviklingen af de nye løsninger, som verden efterspørger i morgen. Derfor er forskning og udvikling helt afgørende for dansk konkurrenceevne og dermed også for danske arbejdspladser i fremtiden. Med et fradrag for forskning og udvikling på 120 pct. tager regeringen et stort skridt i den rigtige retning, for det vil helt klart øge virksomhedernes incitament til at forske og udvikle. I Dansk Erhverv havde vi dog håbet på et lidt højere ambitionsniveau. Vi har foreslået et F&U-fradrag på 130 pct., fordi vi mener, at det er det, der skal til for at vi for alvor sætter skub i den private forskning,” siger Brian Mikkelsen.
Dansk Erhverv hæfter sig ved, at der i iværksætteraftalen står at man vil igangsættes en undersøgelse for at afdække, om den nuværende afgrænsning af forsknings- og udviklingsaktiviteter er tidssvarende. Dette er også afgørende for FoU-fradragets effektivitet og brugbarhed for erhvervslivet. Arbejdet hermed bør derfor iværksættes med det samme.
Rettidig omhu at investere i erhvervslivets rammevilkår
Erhvervsskattelettelserne i regeringens udspil foreslås finansieret ved saneringer i erhvervsstøtten. En ekspertgruppe med Christians Frigast i spidsen har i næsten to år arbejdet med sine anbefalinger til, hvordan fremtidens erhvervsstøtte skal se ud. I februar præsenterede ekspertgruppen sine anbefalinger til regeringen om sanering af erhvervsstøtteordninger til en samlet værdi af 2,3 mia. kr. Heraf har det politiske flertal valgt at bruge forslagene om sanering af straksafskrivning af udgifter til computersoftware, Straksafskrivning af udgifter til knowhow og Patentrettigheder samt en delvis sanering af Pulje under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse for i alt 896 mi0. kr.
”Dansk Erhverv har hele vejen igennem været fortaler for at veksle mere eller mindre produktive erhvervsstøtteordninger til generelle forbedringer af erhvervslivets rammevilkår. Med de store opjusteringer af det økonomiske råderum, synes vi dog, det havde været rettidig omhu at geninvestere en del af pengene i erhvervslivets rammevilkår. Samtidig havde gerne set, at man var gået endnu videre og havde saneret en større del af erhvervsstøtten til gengæld for større investeringer i erhvervslivets rammevilkår. Vi er til gengæld meget tilfredse med, at der er taget hensyn til ordningernes samfundsværdi og undladt at sanere eksempelvis Wonderful Copenhagen, som skaber omsætning og arbejdspladser i vores hovedstad,” siger Brian Mikkelsen.