Gemt

Er det daglige brød hjemmebagt om 10 år? Her er konklusionerne fra Dansk Erhvervs debat på Madens Folkemøde

06. juni 2024

Under titlen ”Findes der køkkener i vores hjem om 10 år” inviterede Dansk Erhverv til debat og samtale på Madens Folkemøde 2024. Sammen med udvalgte eksperter, blev der taget et kig i krystalkuglen. Se konklusionerne her.

I en hverdag hvor de færreste af os tager børnene med i køkkenet og hvor en voksende del af vores måltider er baseret på halv- eller helfærdige fødevarer, herunder takeaway er det meget relevante spørgsmål; Findes der køkkener i vores hjem om 10 år?

Med Jesper Boysen, Managing Director i POWER A/S, Signe Didde Frese, Group CSR Director i Dagrofa og Jonas Astrup, Udviklings- og innovationschef i Meyers i panelet delte de deres synspunkter i den spændende debat arrangeret af Dansk Erhverv på Madens Folkemøde den 31. maj 2024. Her er nogle af de vigtigste konklusioner:

  • Vi har stadig køkkener i hjemmet om 10 år - det var der bred enighed om i panelet.
  • Aftensmåltidet er stadig vigtigt for danskerne - det er tidspunktet, hvor vi samles som familie og nyder god mad.
  • Børnene skal med i køkkenet. Lad dem udforske madlavning og give dem knive i hænderne - det er en vigtig del af deres opvækst.
  • Vi skal genopdage velsmagen og begejstringen for råvarerne – her er kvalitet og sanselighed afgørende.
  • Bælgfrugter kan tilberedes i en trykkoger - en smart måde at tilberede sunde måltider på, selv når tiden er knap.


Jo, vi har stadig køkkener i hjemmet om 10 år. Salgsstatistikkerne fra POWER viser, at køkkenudstyr fortsat er populært.

Selvom mange danskere køber discount fødevarer, så er danskernes vigtigste måltid stadig aftensmaden, som samler familien.

Meyers og Dagrofa opfordrede til at bevare hyggen, udvide sanseoplevelsen og vælge de bedste råvarer, samtidig understreger de, at der også findes masser af gode løsninger i udvalget af convenience, take-away og ikke mindst på restaurantscenen.

Lad os fortsætte samtalen om madkultur, køkkener og den gode smag!

Kontakt

Fødevarer

Anders Kroman Liin

Politisk konsulent
Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer