Gemt

Nye tal vækker glæde: ”Nu tør vi godt konkludere, at udviklingen er vendt”

27. juni 2024

For andet kvartal i træk oplever flertallet af de danske netbutikker fremgang sammenlignet med samme periode sidste år. Det får dem til at skrue op for forventningerne til fremtiden. Optimismen deles af Dansk Erhverv.

Væksten er tilbage i dansk e-handel.

I Dansk Erhvervs nyeste E-handelsbarometer svarer godt 4 ud af 10 netbutikker, at omsætningen i 1. kvartal 2024 var bedre end samme periode sidste år. Blot 23 procent svarer, at det gik dårligere.

Og det glæder Dansk Erhvervs nyudnævnte branchedirektør for Digital Handel, Carsten Rose Lundberg:

”Det er andet kvartal i træk, at vi ser, at flertallet har haft et bedre kvartal end tidligere, og det er selvsagt godt. Det kommer ovenpå en lidt tung periode, så nu tør vi godt konkludere, at udviklingen er vendt. Fremgangen er tilbage for de danske netbutikker.”

Største optimisme i tre år
Det er ikke kun væksten, der er tilbage i dansk e-handel. Det samme gælder troen på fremtiden. I undersøgelsen svarer 46 procent, at de tror på, at væksten i 2. kvartal vil være større end samme periode sidste år. Vi skal cirka tre år tilbage for at finde så stor tro på fremtiden, pointerer Carsten Rose Lundberg:

”Det er ret bemærkelsesværdigt, for det var altså under coronakrisen, hvor e-handlen jo virkelig buldrede frem. Jeg deler dog optimismen, for det stemmer fint overens med det, vi hører, når vi taler med medlemmerne; det går klart bedre. Samtidig kan vi også se, at forbrugertilliden stille og roligt bevæger sig i den rigtige retning.”

Temu spøger
Alt er dog ikke fryd og gammen i dansk e-handel. Undersøgelsen viser nemlig også, at mere end halvdelen af de danske netbutikker i et vist omfang er påvirket af Temus voldsomme fremgang. Det kan du læse mere om i analysen og i de kommende nyheder.

E-handelsbarometer Q1 2024: Extra fokus: TEMU effekter og anvendelse af AI

pdf

Download

Kontakt

Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent
Erhvervspolitik & Analyse

Simon Bjerremann

Chefkonsulent