;
Gemt

Mangel på cyberkompetencer truer danske virksomheder: Netværksmøde stiller skarpt på løsninger

12. november 2024

Danmark kommer til at mangle 20.000 medarbejdere med cybersikkerhedsevner. Vi mødtes for at diskutere, hvordan der skabes plads til flere nye talenter.

Den 7. november afholdt vi et netværksmøde, hvor nøglespillere fra industrien og fremtidens cybersikkerhedstalenter mødtes for at diskutere danske virksomheders behov for cyberkompetencer. Campfire, Pandora, Treschow&Son, Softpay og Twoday delte deres tanker om, hvad de kigger efter, når de ansætter nye cybertalenter.

Det blev også debatteret, hvad der skal til, for at det kan lykkes at lave et karriereskift i retning af cybersikkerhedsbranchen, samt hvordan industrien selv skabe plads og muligheder for fremtidens cybertalenter?

Netværksmødet blev afholdt i samarbejde med ReDi School, som arbejder med manglen på cybersikkerhedskompetencer, diversitet, og de specifikke udfordringer ved karriereskift. 
Danske virksomheder går en tid i møde, som er præget af hurtig teknologisk udvikling, voksende cybertrusler og ny regulering. Dette skaber en stor efterspørgsel på medarbejdere med cybersikkerhedskompetencer. I 2022 udkom den sikkerhedspolitiske analysegruppe med en rapport, der estimerer, at vi i Danmark vil stå med en mangel på op mod 20.000 medarbejdere med cybersikkerhedskompetencer i 2030.

Kent Agerlund – Partner i Twoday – fortalte om, hvilke konsekvenser det har for branchen, at der er mangel på arbejdskraft, samt at mange kvinder styrer udenom:

“Vi oplever stor mangel på cybersikkerhedspersonale, og industrien taber, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Identitetssikkerhed og cybersikkerhed er vitalt for mange virksomheder i et landskab præget af en stigende cybertrussel. Derfor er det ærgerligt, hvis der er et stort uudnyttet potentiale i de kvinder, som styrer udenom branchen.” 

Emily Meyer – Bestyrelsesmedlem i Women4Cyber og konsulent i 3Shape – som har foretaget et karriereskift til cybersikkerhedsbranchen, fortalte om, hvordan det særligt for kvinder kan være skræmmende at træde ind i branchen:

“Mange, inklusive mig selv, har kæmpet med impostor-syndrom og tvivl på egne tekniske evner. Dette er ikke blot en tendens indenfor denne branche, men for flere brancher som hovedsageligt er domineret af mænd. Det er vigtigt, at folk, der overvejer en overgang til cybersikkerhedsbranchen, tør at tage springet. Branchen ser det nemlig som en styrke, når folk bringer værdifulde kompetencer med sig fra andre områder – også kompetencer, der rækker ud over det tekniske.” 

Kontakt

Digitalisering, Teknologi, Tele & Tværgående Koordination

Samyia Beg

Chefkonsulent