{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
01. november 2024
Den danske life science-industri har på få årtier vokset sig til en kolossal succeshistorie, der betyder, at medicin, høreapparater og sundhedsteknologi i vidt omfang finansierer vores alle sammen velfærd.
Med en ny strategi for life science-sektoren lægger regeringen nu op til at tage næste skridt og dermed forløse det enorme potentiale, der stadig ligger gemt i life science-sektoren.
Life science er blevet en solid hjørnesten i dansk økonomi. 19 pct. af vores eksport kommer fra life science-sektoren, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Derfor er vi i Dansk Erhverv utroligt glade for, at regeringen nu sætter strøm til en ny ambitiøs strategi, der potentielt kan være med til at fordoble sektorens eksportandel til 40 pct. i 2030 til gavn for dansk vækst og velfærd,”
siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.
Brian Mikkelsen stod som erhvervsminister i spidsen for den første Vækstplan for life science fra 2018, som den nye strategi blandt andet bygger videre på, og som medlem af Life Science Rådet har han været med til at udforme de anbefalinger, som den nye life science-strategi bygger på.
”Med nye afgørende initiativer inden for produktion, iværksætteri og den nye life science-strategi står det klart, at regeringen i den grad har lyttet til anbefalingerne fra Life Science Rådet. Det er et stærkt signal fra regeringen om, at man ønsker at fremtidssikre Danmarks førerposition inden for life science,” siger Brian Mikkelsen.
Han fremhæver blandt andet regeringens planer om at understøtte fremtidig produktion og investeringer med oprettelse af en såkaldt one-stop-shop, der har til formål at sikre et mere smidigt forløb for de nødvendige produktionsgodkendelser, samt etableringen af nye såkaldte industriparker.
Dansk Erhverv ligeledes længe arbejdet for, at Danmark får et innovationsdistrikt, som man kender fra det verdensberømte Kendall Square i Boston – en ide der nu bliver til virkelighed.
”Det har været en politisk vision for Dansk Erhverv i flere år, at vi skulle have et dansk ”Kendall Square” inspireret af det verdenskendte innovationsdistrikt i Boston. Senest har det også være en del af Life Science Rådets anbefalinger til en kommende life science-strategi. Vi er meget tilfredse med, at regeringen har lyttet til den anbefaling. Det understreger de store ambitioner på området,” siger Brian Mikkelsen.
Endelig vil Dansk Erhverv gerne rose regeringen for at igangsætte initiativer, der styrker adgangen til kvalificeret arbejdskraft, samt det øgede fokus på perspektiverne i EU og hele det internationale område. Det er vigtigt, at vi kigger udover Danmarks grænser, hvis vi vil sikre vækst og velstand.
Glem ikke sundhedsdata, klinisk forskning og adgang til nye sundhedsløsninger
Med den nye life science-strategi tages der samtidig vigtige skridt i retning mod for alvor at få bragt Danmarks unikke sundhedsdata bedre i spil i forskning og udvikling gennem etablering af en ny infrastruktur for sundhedsdata, som skal komme forskere, virksomheder og patienterne til gavn.
Derudover lægges der i strategien op til at forbedre rammevilkårene for klinisk forskning i Danmark, hvilket er hårdt tiltrængt, for antallet nystartede kliniske forsøg faldt i sidste år.
“Bedre brug af sundhedsdata og bedre vilkår for klinisk forskning er to afgørende faktorer for at sikre innovation og investeringer i life science-branchen. Vi har i dén grad brug for at komme ud af starthullerne i forhold til anvendelsen af sundhedsdata og bedre muligheder for at lægge investeringer i klinisk forskning i Danmark. Vi har længe gået om den varme grød. Bøvl og bureaukrati må ikke stå i vejen,” siger Brian Mikkelsen.
Dansk Erhverv havde gerne set at spørgsmålet om markedsadgang og ibrugtagningen af innovative sundhedsløsninger, i højere grad var adresseret i life science-strategien.
”Det handler om patienternes adgang til de nyeste og bedste behandlinger og om et stærkt hjemmemarked for den danske life science-branche. Vores håb er nu, at en sundhedsreform med et Nationalt Prioriteringsråd og et Nationalt Center for Sundhedsinnovation vil se nærmere på, hvordan vi i højere grad sikrer, at de nyeste og bedste sundhedsløsninger kommer patienterne til gavn. Vi er nødt til at se på sundhed, som en langsigtet investering,” siger Brian Mikkelsen.
Han opfordrer til, at implementeringen af den nye strategi sættes i gang hurtigst muligt, så de mange initiativer kan komme ud og leve til gavn for branchen og patienter.
Finansieringen skal følge med
Trods de mange gode initiativer og intentioner havde Dansk Erhverv gerne set, at regeringen havde sat mere end 100 mio. kr. årligt af til finansiering af life science-strategien frem mod 2027.
“For mig er glasset halvt fyldt. Det siger sig selv, at hvis vi ønsker en ambitiøs og omfattende life science-strategi, så skal der også følge noget mere finansiering med. 100 mio. kr. om året ikke meget i forhold til, at det er life science-branchen, der er vækstmotoren i dansk økonomi. De seneste år har sat en tyk streg under, at investeringer i life science kommer mange gange igen i form af velstand og velfærd,” siger Brian Mikkelsen.