Gemt

Dyreoplevelser og kulturarv hitter hos danskerne i efterårsferien

12. oktober 2024

Knapt halvdelen af danskerne regner med at holde efterårsferien i Danmark. Ferien vil især blive brugt til zoologiske tilbud, i forlystelsesparker og på museer. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv, der har spurgt til danskernes ferieplaner i efterårsferien.

Efterårsferien er over os, og for mange er det lig med kulturoplevelser. Konkret viser undersøgelsen, at 58 pct. af danskerne forventer at holde efterårsferie, og at 46 pct. forventer at hele eller dele af ferien holdes i Danmark. Den store ferieaktivitet i uge 42 kommer mange turisme- og oplevelsesvirksomheder til gode.

Tallene viser, at efterårsferien er en vigtig tid for branchens aktører. I både turisme- og oplevelsesvirksomhederne har man igennem mange år arbejdet på at brede spændende ferie- og oplevelsestilbud ud over hele året. Det er derfor glædeligt at se, hvordan gode oplevelser giver inspiration til at holde ferien i Danmark,”

siger Michael Folmer Wessman, fagchef for kultur i Dansk Erhverv.

Danskerne vil have oplevelser
Derfor har Dansk Erhverv også spurgt om forventningerne til at gæste udvalgte kulturoplevelser undervejs i ferien. Med en andel på 24 pct. boner de zoologiske anlæg ud som topscorer, mens historiske attraktioner, museer og forlystelsesparker følger lige i hælene, som de klart mest populære valg. 

”Vi har et rigt kulturliv og dygtige attraktioner, og de udgør et helt centralt led i turismens værdikæde. Derfor er det også afgørende, at kulturlivet og oplevelseserhvervene har optimale rammer og vilkår for at drive og udvikle forretningen, helt på linje med det øvrige erhvervsliv. Vi har for nyligt fået en fornuftig aftale om museumsreform og lempelser til foreningslivet, men der er fortsat sten, der bumper på vejen. Generelt mener vi, at man burde gøre det endnu nemmere at være kulturarrangør og mere attraktivt at investere i kulturoplevelser,” siger Michael Folmer Wessman.

Kulturoplevelser kan engagere til klimahandling
Kulturoplevelser i efterårsferien er også en mulighed for at engagere sig i nogle større dagsordener, eksempelvis den grønne omstilling.

”Vi står i en natur- og biodiversitetskrise og derfor er det glædeligt at interessen for dyreoplevelser er så stor. De zoologiske haver, dyreparker og akvarier har nemlig stor viden at byde ind med. Fx vil Zoologisk Have i København snart åbne et nyt biodiversitetscenter, der skal vise betydningen af arternes mangfoldighed og give inspiration og råd til, hvordan man selv kan øge biodiversiteten og være med til at sikre truede dyr og arter.” siger Michael Folmer Wessman

Og skal man forstå regeringsgrundlaget, har Regeringen stadig til gode at nedsætte et råd, der kan vise, hvordan kulturlivet kan bidrage til at løse tidens store kriser, herunder bl.a. klima- og naturkrisen. Med en lang række zoologiske anlæg i medlemskredsen bidrager Dansk Erhverv gerne med råd til et kommende råd.

Læs mere i Dansk Erhvervs analyse: ”Forventninger til årets efterårsferie” - download den nederst på siden ⇓

Forventninger til årets efterårsferie

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Michael Folmer Wessman

Fagchef for kultur