{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Dansk Erhverv | Personale | 3. april 2025
Sagen kort
Medarbejderen, der havde været ansat siden 2014, arbejdede som rengøringsassistent på et hospital. Den 1. november 2023 spurgte medarbejderen sin leder, om hun måtte gå en time tidligere den følgende dag, hvor hun skulle arbejde fra kl. 05 - 13. Der var under sagen uenighed om, hvorvidt lederen havde givet medarbejderen lov til at gå en time tidligere. Lederen forklarede under sagen, at han afviste medarbejderens anmodning, da medarbejderen i forvejen havde svært ved at nå sine arbejdsopgaver inden for arbejdstiden. Hun ville derfor ikke kunne nå at varetage sine opgaver den pågældende arbejdsdag, hvis hun skulle forlade arbejdspladsen en time tidligere.
En anden leder så, at medarbejderen alligevel forlod arbejdspladsen den 2. november 2023 kl. 11.40. Medarbejderen havde registreret, at hendes arbejdsdag sluttede kl. 13 på en fysisk tidsregistreringsseddel, og hun ville på denne måde oppebære løn frem til kl. 13. Hun stemplede heller ikke ud af virksomhedens it-system, da hun forlod arbejdspladsen. Da den anden leder spurgte medarbejderen, om hun havde fået lov til at forlade arbejdspladsen tidligt, oplyste hun, at hun havde aftalt det med sin nærmeste leder. Dette kunne ikke bekræftes af medarbejderens nærmeste leder, og medarbejderen var i øvrigt ikke at træffe på telefonen. Medarbejderen blev bortvist dagen efter.
Sagens resultat
Der var i sagen enighed om, at medarbejderen skulle have arbejdet kl. 5-13, og at hun forlod arbejdspladsen før kl. 12. Der var også enighed om, at hun registrerede sin arbejdstid til kl. 13. Medarbejderen mente, at der var indgået en aftale med lederen om at forlade arbejdspladsen tidligt med fuld løn. Dette var virksomheden uenig i.
Dommeren fandt, at det påhvilede medarbejderen at godtgøre, at der var indgået en sådan aftale med virksomheden. Efter bevisførelsen fandt dommeren, at medarbejderen ikke havde godtgjort, at der var indgået en sådan aftale, og lagde herefter til grund, at medarbejderen ikke havde fået lov til at forlade arbejdspladsen tidligere. Der forelå i øvrigt ikke oplysninger i sagen, der med føje kunne have ledt medarbejderen til at tro, at der var indgået en sådan aftale.
Ved vurderingen af, om dette var væsentlig misligholdelse, lagde dommeren vægt på, at den måde, som medarbejderen havde registreret sin arbejdstid på, ville have medført, at medarbejderen ville have fået løn til kl. 13.00, hvis en anden leder ikke havde opdaget, at hun forlod arbejdspladsen tidligt. Med henvisning til dette fandt dommeren, at medarbejderens handlinger udgjorde en væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet. Virksomheden var derfor berettiget til at bortvise hende. Det ændrede ikke vurderingen, at medarbejderen havde været ansat i 10 år og ikke tidligere modtaget advarsler.
Dansk Erhverv bemærker
Afgørelsen er i tråd med praksis, hvorefter en medarbejders snyd med arbejdstidsregistreringer kan begrunde en bortvisning – også selvom der ”kun” snydes med ca. en time.
Dansk Erhverv anbefaler medlemmerne at kontakte os, hvis I overvejer at bortvise en medarbejder grundet snyd med tidsregistreringen.
Afgørelsen er skrevet på baggrund af Faglig Voldgiftskendelse af 3. januar 2025 i FV2024.194.