;
Gemt

Topchef efter bustur til Danmarks digitale frontløbere: Disse tre ting vil jeg huske

11. april 2025

Kenneth Nørgaard fra Babysam var sammen med mere end 50 andre e-handlere med på Dansk Erhvervs årlige e-handelsbustur. Her blev han klogere på, hvordan blandt andre Matas og Power bruger data til at forbedre kunderejsen. Læs med og se, hvad han ellers tog med sig fra turen.

Hvad får man, hvis man putter godt 50 skarpe e-handlere ind i en bus og i løbet af to dage kører dem rundt til nogle af Danmarks stærkeste e-handelsvirksomheder?

Virkelig mange begejstrede opslag på LinkedIn og en masse mennesker, der er blevet klogere.

Det er konklusionen efter Dansk Erhvervs årlige e-handelsbustur, som løb af stablen i uge 14.

Den efterhånden traditionsrige bustur havde i år stoppesteder hos Power, Matas, Legeakademiet, Neglefeber og nemlig.com.

Topchefens tre refleksioner
Målet med turen er, at både deltagerne i bussen og virksomhederne deler deres viden og erfaringer. For at få den vidensdeling ud til flere, har vi bedt Kenneth Nørgaard, som er adm. direktør i BabySam, om at dele de tre vigtigste ting, han lærte på turen.  

Dem får du her.

1. Fremtidens omnichannel handler ikke om kanaler – men om kontekst

Fremtidens vindere forstår, at data og intuition skal arbejde sammen – og at loyalitet skabes, når vi ophæver friktion i oplevelsen uanset kanal. Vi bygger ikke flere kanaler. Vi bygger forbindelser.

Omnichannel er ikke bare en strategi, det er måden, retailers tænker og handler på. Det, synes jeg, blev tydeligt, da vi besøgte Power, nemlig.com og Matas. De er virkelig gode til at sætte kunden først – de tænker ikke, hvordan kan vores teknik hjælpe kunderne, men hvad har kunderne brug for på de forskellige tidspunkter, og hvordan kan vi hjælpe dem? Det lyder ikke som den store forskel, men det er et helt andet mindset, og det skaber bare en bedre kundeoplevelse.

2. Data og tech er ikke længere konkurrencefordele – de er adgangsbilletter

Groft sagt så har alle virksomheder styr på teknikken i dag. Eller de kan i hvert fald ret nemt få det. Det er fedt, men det betyder også, at det ikke længere er en konkurrencefordel. Det, der gør en forskel, er, hvor gode virksomhederne er til at få kunderne til at aflevere noget data, som vi kan putte ind i vores systemer, så vi kan bruge dem til at blive endnu mere relevante for vores kunder.
Differencen skabes i evnen til at aktivere data med kreativitet og menneskelig forståelse. Det er kombinationen af automatisering og empati, der skaber reel værdi.

3. Kultur og eksekvering = sejr

Strategier er vigtige, men de virksomheder, der virkelig rykker, er dem, hvor teams har ejerskab, passion og handlekraft. Du kan være nok så dygtig til at indsamle data i en afdeling, men hvis du ikke skaber en kultur, hvor dataene bliver brugt i andre afdelinger, så nytter det ikke. Det synes jeg, at vi er gode til, og på turen blev jeg bekræftet i, at vi skal fortsætte ad den vej.

Kom med på Dansk Erhvervs årlige e-handelsbustur

Kontakt

Digital Handel

Niels Ralund

E-handelsdirektør
Medarbejderprofil
Kommunikation & Presse

Søren Willemoes Poulsen

Kommunikationskonsulent