{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
06. februar 2025
Når mørket sænker sig fra d. 31. januar til den 23. februar, er der lysfestival i København. I år med over 50 nye lystinstallationer til glæde for byens borgere og turister både i Indre By og i områder længere væk fra de kendte turistområder. Festivalen er gratis at besøge, og det anslås at den hvert år har omkring 400.000 besøgende.
Lysfestivallen skaber stor værdi for borgere og turister, men finansieringen er fortsat svær og skal sikres, påpeger Dansk Erhverv.
”Lysfestivallen er et fantastisk initiativ, der kommer mange til gode, mens ganske få sidder på udgiften. Der er tale om et offentligt gode, der kalder på offentlig medinvestering,” siger Lars Ramme Nielsen, branchedirektør i Dansk Erhverv.
Dansk Erhverv foreslår, at der årligt frem til 2028 afsættes ekstraordinære midler til Copenhagen Light Festival. Med en øget investering kan festivalen nå nye højder og på sigt blive en selvbærende begivenhed. Danmark har en unik mulighed for at cementere lysfestivallen som den førende lysbegivenhed i Europa, mener Lars Ramme Nielsen
”Festivalens profil taler direkte ind i Danmarks renommé som en frontløber inden for design, arkitektur og lys. Men festivalen har stadig ikke mange år på bagen, derfor er det vigtigt at sikre den et økonomisk stærkt fundament og en bæredygtig fremtid.”
Lystfestivallen er en gave til bylivet
Der har historisk været et lavt aktivitetsniveau og en lav kapacitetsudnyttelse i årets første måneder, hvor der er få gæster i hovedstaden. På de københavnske hoteller i januar og februar sidste år, var det i snit kun 47 pct. værelserne, der var i brug, mens resten var ledige, viser tal fra Danmarks Statistik.
Lysfestivallens første år var præget af coronapandemiens rejserestriktioner og den efterfølgende energikrise, hvorfor dens effekter på belægningen ikke kan isoleres i tallene. Uagtet det har festivalen gjort en stor forskel og har været en gave til byens detailhandel og turisterhverv, forklarer Lars Ramme Nielsen.
”Det er en festival, der øger oplevelsesværdien for tilrejsende turister, samtidig med at den er tilgængelig for de lokale og et stort opland af fx børnefamilier på vinterferie. Det giver alt andet lige mere aktivitet i hotel- og restaurationsbranchen, og på alle byens gader og stræder.”
Events gør en stor forskel
Events som lysfestivallen er nødvendige for at øge aktiviteten i første kvartal, mener Lars Ramme Nielsen.
”Januar er den måned i året, hvor der er flest tomme hotelværelser. Hvis man placerer et stort internationalt event, koncert eller konference her, vil det kunne gøre en enorm forskel. Det er fx mærkbart, hvordan modeugen i slutningen af januar trækker turister til, så priser og belægning får et tiltrængt løft.”
I de første 14 dage af januar i år var belægningen på de københavnske hoteller i snit 47 pct., hvilket vil sige at knap halvdelen af værelserne ikke var i brug. Det viser tal fra Benchmarking Alliance som Dansk Erhverv har adgang til via sine hotelmedlemmer. Til sammenligning lå belægningen i modeugen i snit på 70 pct. Normalt er august den måned, hvor der er flest gæster på hotellerne. Her ligger hotelbelægningen i snit på knap 90 pct.