;
Gemt

Har du styr på reglerne for skattefri rejsegodtgørelse?

10. februar 2025

Når virksomheder udbetaler skattefri rejsegodtgørelse til medarbejdere, bliver reglerne ikke altid overholdt. Men fejl i indberetningerne kan få konsekvenser for både arbejdsgiver og medarbejder. Skattestyrelsen peger på 4 typiske fejl - få dem her.

Skattefri rejsegodtgørelse kan være en fordel for både virksomhed og medarbejder, men det kræver, at reglerne følges nøje. Ofte ses fejl, som fører til, at medarbejdere ender med en ekstra skatteregning – noget der kan undgås med den rette opmærksomhed. 

Skattestyrelsen peger på 4 typiske fejl: 

  • Forkert beregning af rejsens længde: Godtgørelse kan kun udbetales for den tid, medarbejderen faktisk har været på rejse. Det betyder, at der skal udbetales for rejsedøgn + tilsluttende timer. For eksempel tæller en rejse fra mandag kl. 6.00 til fredag kl. 18.00 som 4 dage og 12 timer.  
  • Overnatning tæt på bopæl: Udbetaling af skattefri rejsegodtgørelse er ikke mulig, hvis medarbejderen overnatter under 30 km fra hjemmet. Er dette tilfældet, betragtes det som en ny rejseperiode, når chaufføren kører videre. 
  • Rejsens sluttidspunkt: Arbejdsgiver er kun forpligtet til at udbetale godtgørelse til medarbejderen fra rejsens starttidspunkt til sluttidspunktet, når medarbejderen ankommer til arbejdspladsen igen. Der skal altså ikke udbetales godtgørelse for de timer, som medarbejderen arbejder på arbejdspladsen efter endt rejseperiode. 
  • Mangelfuld dokumentation: Rejser skal dokumenteres med udfyldte kørselsrapporter. Arbejdsgivere skal sikre, at dokumentationen er i orden, før udbetalingen sker. 

Hvad betyder det for jer som arbejdsgivere? 
Som arbejdsgiver er det jeres ansvar at sikre, at alle betingelser er opfyldt, før I udbetaler skattefri rejsegodtgørelse. Det gælder både korrekt dokumentation og beregning af godtgørelsen. Hvis reglerne ikke overholdes, risikerer medarbejderne at blive beskattet af hele årets godtgørelse. 

Læs mere og få styr på reglerne 
Dansk Erhverv opfordrer til at gennemgå Skattestyrelsens retningslinjer og sikre, at I har styr på reglerne. Læs mere om de gældende satser og yderligere vejledning her. 

Kontakt

Transport

Kristian Baasch Pindbo

Fagchef for tung transport