{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
13. februar 2025
Som nyuddannet er ledigheden markant mindre, hvis man har taget sin uddannelse i hovedstaden, end hvis man har taget den i resten af landet.
Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, der har sammenlignet ledigheden for uddannelser, som udbydes forskellige steder i landet.
Analysen viser, at hvis man tager for eksempel en universitetsuddannelse, er dimmitendledigheden 74 pct. højere i resten af landet sammenlignet med København.
”I Dansk Erhverv mener vi, at uddannelse er vigtigt fundament - ikke bare for vores samlede velstand, men også for velstanden og livet i lokalområder og i at skabe et Danmark i balance. Det er dog tankevækkende, at der er så stor forskel i ledigheden for nyuddannede i hovedstaden og i resten af landet. De unge vil gerne læse i vores hovedstad, og det er også der, hvor der er mest gang i arbejdsmarkedet,” siger Mads Eriksen Storm, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.
Hos Københavns Kommune glæder overborgmester Lars Weiss (S) sig over, at beskæftigelsen for dimittender i København er så høj:
”Det har stor betydning, om man kommer hurtigt i job som færdiguddannet, og derfor glæder jeg mig over den høje beskæftigelse for dimittender i København. Mange af de jobs, byens dimittender får, skaber vækst ikke kun i Hovedstaden men hele Danmark. Derfor understreger det også, hvor vigtigt det er, at uddannelserne i København understøtter hovedstadens behov for kvalificeret arbejdskraft,” siger overborgmester Lars Weiss.
Dimittendledigheden angiver andelen af dimittender, der er ledige 4 til 7 kvartaler efter, at de har afsluttet deres uddannelse.
Sammenligner man uddannelser, der er udbudt i København og mindst et andet sted i landet, er ledigheden på de lange videregående uddannelser ifølge tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet på 4,4 pct. blandt uddannelser beliggende i København, mens ledighed er 7,6 pct. blandt tilsvarende uddannelser beliggende udenfor København.
Uddannelsespolitik bør have øje for erhvervslivet
På baggrund af analysens konklusioner opfordrer Dansk Erhverv til at skrue op for optaget i hovedstaden.
”Uddannelsespolitikken skal ikke føres på bekostning af de velfungerende uddannelser, vi allerede har i hovedstadsområdet, hvor vi kan se, at beskæftigelsen er langt højere end udenfor København. Uddannelsespolitikken bør også have øje for erhvervslivet, og derfor bør uddannelserne have mulighed for at uddanne den arbejdskraft, som arbejdsmarkedet efterspørger, og det har de ikke i dag,” siger Mads Eriksen Storm.
Dimittender fra korte videregående uddannelser udenfor København har en ledighed på 9,0 pct., mens dimittender fra de samme korte videregående uddannelser i København har en ledighed på 5,8 pct. Den gennemsnitlige dimittendledighed på alle videregående uddannelser er på 6,9 pct.
I regeringens forslag til en reform af de korte og mellemlange uddannelser fremgår det, at regeringen vil oprette 400 pladser ekstra til internationale studerende – men alene uden for de store byer.
”Flere internationale studerende er en virkelig god ide, men hvorfor må uddannelserne i de store byer ikke optage flere studerende. Det er jo et positivt bidrag til de danske uddannelser og senere det danske arbejdsmarked. Der kommer jo ikke færre internationale studerende til Sønderborg blot fordi, der kommer flere til København. Det forslag bør løfte hele landet,” siger Mads Eriksen Storm.