{{title}}
{{body}}
;
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
Følgende er nu registreret og vil danne grundlag for kontingentopkrævningen.
Samlet lønsum: {{formattedPayrollFunction}}
Antal ansatte: {{payrollRegistration.numberOfEmployees}}
Antal ansatte d. 30/9: {{payrollRegistration.numberOfEmployees309}}
Vi har sendt dig en kvittering pr. mail.
Har du rettelser, bedes du besvare den mail, vi har sendt dig eller kontakte os per telefon på {{MemberDepartmentPhonenumber}}.
Med venlig hilsen
Økonomisekretariatet
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
17. marts 2025
Danmark står over for en afgørende udfordring i at følge med i den globale konkurrence, der intensiveres dag for dag. Derfor er det helt afgørende, at vi bliver bedre til at forløse potentialet hos vores kvindelige iværksættere, så vi får alle kræfter med på holdet.
”Som samfund befinder vi os i en stadig intensiveret global konkurrence. Hvis vi fortsat skal kunne følge med og samtidig have råd til at investere i forsvar, klima og alle de andre ting, vi gerne vil, så kræver det, at vi formår at skabe nye innovative virksomheder, der kan vækste. Desværre har vi i de senere år set, at der er blevet skabt færre nye virksomheder i Danmark, og når man læser vores analyse, får man en del af forklaringen. Vi er desværre alt for dårlige til at understøtte halvdelen af vores potentielle iværksættere, nemlig kvinderne,” siger Freja Brandhøj, chef for iværksætteripolitik i Dansk Erhverv.
Den nye analyse fra Dansk Erhverv, Kvindelige iværksættere 2025, dokumenterer sort på hvidt, at de kvindelige iværksættere desværre stadig halter efter deres mandlige kolleger på flere afgørende parametre.
Blot 27 pct. af de danske iværksættere er kvinder, mens 6 pct. af danske kvinder er nye iværksættere – væsentligt under OECD-gennemsnittet på 9 pct. Helt skidt står det til, når det kommer til de kvindelige iværksætteres adgang til kapital, der er helt afgørende for startup-virksomhedernes udviklingsmuligheder.
Således viser analysen, at kun 1,3 pct. af investeringer i danske startups går til kvindelige iværksættere. 6,1 pct. går til startup-virksomheder med iværksættere af begge køn, mens resten går til startups udelukkende med mandlige iværksættere.
”Motoren i vores samfundsøkonomi kører ikke på alle cylindre, når kun halvdelen af talenterne bringes i spil. Derfor er det på høje tid at fjerne de barrierer, der hæmmer kvinder i iværksætteri. Vi har brug for en kultur, hvor køn ikke afgør dine muligheder for iværksætteri, men hvor talent, idéer og vilje er det, der tæller. Det betyder, at vi skal gøre det lettere og mere attraktivt at starte virksomhed – ikke mindst for kvinder,” siger Freja Brandhøj.
Heldigvis har Folketinget set udfordringen, og Freja Brandhøj glæder sig over, at et bredt flertal sidste sommer nåede til enighed om en iværksætteraftale, der blandt andet giver bedre barselsvilkår for selvstændige og skaber større sikkerhed og tryghed for dem, der springer ud i iværksætteri. Men som analysen viser, er vi langt fra i mål.
”Det handler om at sikre bedre adgang til kapital, skabe trygge rammer for at kombinere virksomhed og familieliv og fremhæve de rollemodeller, der allerede er derude, så flere tør tage skridtet. Der er mange kvindelige iværksættere, der allerede har haft stor succes med at bryde barrierer og skabe vækst, men vi skal have mange flere af dem,” siger Freja Brandhøj.
Analysen om barrierer og tendenser for kvindelige iværksættere viser blandt andet: